Potato & salmon grill
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj Potato & salmon grill. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 414 kalorii, 22g białka, oraz 22g tłuszczu każdy. Na 3,56 zł za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka młodych ziemniaków, dojrzały ser cheddar, łosoś i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. 25 osób uznało ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pescatariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 87%, co jest świetne. Podobne przepisy to Grill z ziemniakami i łososiem (łatwy i zdrowy), Łosoś na grillu, oraz Tex-Mex Potato Grill Packets & a Little Potato Giveaway.
Instrukcje
Aby ugotować warzywa, gotuj ziemniaki w osolonej wodzie przez około 10 minut, aż będą prawie miękkie, ale nie rozpadną się. Wsypujemy mrożony groszek i gotujemy na wolnym ogniu przez kolejne 2-3 minuty.
Dobrze odcedzić, a następnie wrzucić do miski do mieszania. Włącz grilla do góry.
Łososia odsączyć i pokroić na kawałki, następnie delikatnie wrzucić z ziemniakami i groszkiem. Doprawić do smaku solą i pieprzem i łyżką do naczynia ognioodpornego.
Na wierzch ułożyć frazę crme, z grubsza rozłożyć i rozsypać serem. Grill przez kilka minut, aż bąbelki i złoty.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Łosoś w menu? Spróbuj sparować z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Jedno wino, którego możesz spróbować to od A do Z Chardonnay. MA 4,2 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 15 dolarów.
Od A do Z Chardonnay
The 2010 od A do z Chardonnay otwiera się aromatami białych kwiatów, mandarynki, limonki, pigwy, mokrego kamienia i minerałów, które rozwijają się dalej w gałkę muszkatołową, miód, zielone jabłko z nutami imbiru. Atak minerałów jest jasny, przepyszny i intensywny. Niuansowy środek podniebienia niesie ze sobą smaki, które odzwierciedlają i wzmacniają aromaty. Wykończenie jest długie, czyste, chrupiące i soczyste ze smakami wiciokrzewu, cytrusów i mokrego kamienia. To wino jest przykładem klasycznego Oregon steely Chardonnay. Rok 2010 był wyjątkowym rocznikiem białych win w Oregonie i to wyrafinowane wino terroir driven nie jest wyjątkiem; jasne, pikantne i intensywne będzie dostarczać w ciągu najbliższych 5 lat.