Pot Pie
Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 11g białka, 11g tłuszczu, oraz w sumie 188 kalorii. Ten przepis służy 12 i kosztuje 65 centów za porcję. Udaj się do sklepu i podnieś masło, bulion z kurczaka, cebulę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 23%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Podobne przepisy to Instant Pot Chicken Pot Pie Soup, Kieszenie Z Kurczaka Pot Pie, oraz Domowa Zupa Z Kurczaka Pot Pie.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 375 F. rozpuść masło w dużym garnku na średnim ogniu, a następnie dodaj cebulę, marchew i seler. Mieszać je wokół, aż cebula zacznie się przeświecać, o 3 protokół.Wymieszać z kurczakiem lub indykiem, a następnie posypać mąką na wierzch i mieszać, aż wszystko będzie połączone z indykiem i warzywami. Gotować przez 1 minutę, następnie wlać bulion z kurczaka (i wino, jeśli jest używany) i wymieszać, a następnie gotować i zagęścić.Gdy zacznie zagęszczać dodać kurkumę, sól, pieprz i tymianek.
Dodać pół na pół lub śmietanę, następnie wymieszać mieszaninę i pozostawić do pęcherzyków i zagęścić, o 3 protokół. Jeśli wydaje się zbyt gęsty, splash w trochę więcej bulionu. Wyłącz ogrzewanie.
Wlać nadzienie do naczynia do pieczenia 2-ćwiartkowego.
Rozwałkuj skórkę z ciasta na mąkę i połóż ją na wierzchu naczynia. Naciśnij ciasto tak, aby krawędzie przyklejały się do zewnętrznej części patelni. Użyj noża, aby wyciąć małe otwory wentylacyjne tu i tam na powierzchni ciasta.
Wymieszaj jajko z 2 łyżkami wody i posmaruj je na całej powierzchni skórki. (Zostanie Ci trochę jajecznicy.)
Umieścić ciasto na blasze do pieczenia i piec przez 25 do 30 minut, aż skórka jest głęboki złoty kolor i nadzienie jest bąbelkowy. Aby zapobiec zbyt brązowej skórki, możesz przykryć ją lekko folią przez pierwsze 15 minut czasu pieczenia.
Podawaj porcje za (dużą) łyżkę!