Por, boczek i makaron
Por, boczek i makaron są z grubsza 40 minut od początku do końca. Ten przepis służy 6. Jedna porcja tego dania zawiera około 21g białka, 33g tłuszczu i w sumie 633 kalorii. Za $1.65 za porcję, ten przepis okładki 19% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Niewiele osób przygotowało ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił w sedno. Mieszanka pora, pieczarek cremini, śmietany i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Działa dobrze jako danie główne w rozsądnej cenie. Jest dostarczany przez Allrecipes. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 49%. Ten wynik jest całkiem niezły. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Makaron Z Porem I Boczkiem, Makaron Z Porem Bekonowym, oraz Risotto z boczkiem i porem.
Instrukcje
Zagotuj duży garnek lekko osolonej wody. Gotuj makaron z muszką w wrzenia, mieszając od czasu do czasu, aż będzie ugotowany, ale twardy do ugryzienia, około 12 minut; odcedzić.
Smaż pokrojony w kostkę boczek na dużej patelni, aż się zrumieni, często mieszając, około 10 minut.
Przełóż boczek do miski łyżką cedzakową, pozostawiając kapanie na patelni. Gotuj i mieszaj por i pieczarki cremini w gorących kapiących boczkach, aż grzyby będą miękkie, 8 do 10 minut.
Włóż boczek na patelnię i dodaj makaron z muszką. Delikatnie wymieszaj ze śmietaną i dopraw czarnym pieprzem i natką pietruszki. Do podania posyp parmezanem.