Por au Gratin
Por Au Gratin może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 167 kalorii, 7G białka, oraz 7G tłuszczu każdy. Na 92 grosze za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz pod ręką pieprz, sól, mąkę i kilka innych składników, możesz to zrobić. 139 osób uznało ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Jest ona dostarczana przez Betty Crocker. Ogólnie ten przepis zarabia dobry spoonacular wynik 59%. Podobne przepisy to Por Au Gratin, Por Au Gratin, oraz Pory i ziemniaki Au Gratin.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 163°. nasmaruj dno i stronę płytkiej 2-litrowej zapiekanki.
Porów pokroić na kawałki 1/2 cala. W rondlu 3-quart, podgrzać 2 cale wody do wrzenia.
Dodaj pory. Przykryć i gotować na średnim ogniu o 5 protokół lub do crisp-tender; odcedzić.
W rondlu 2-quart, roztopić 2 łyżki masła na małym ogniu. Mąkę, sól i pieprz gotować na małym ogniu, stale mieszając, aż będzie gładka i bąbelkowa; zdjąć z ognia. Stopniowo mieszać w mleku.
Podgrzać do wrzenia, stale mieszając. Zagotować i wymieszać 1 minutę. Wymieszać z serem do rozpuszczenia. Wymieszać pory.
W małej misce, wymieszać bułkę tartą i 2 łyżeczki masła, aż crumbly.
Posypać równomiernie zapiekanką.
Piec odkryte około 25 minut lub do złotego koloru.