Pomidory Nadziewane Warzywami

Pomidory Nadziewane Warzywami
Pomidory faszerowane warzywami to dodatek dla 2 osób. Jedna porcja tego dania zawiera około 5 g białka , 7 g tłuszczu i łącznie 165 kalorii . Za 74 centy za porcję ten przepis pokrywa 12% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i kup oliwę z oliwek, parmezan, pomidory i kilka innych rzeczy, które przygotujesz dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut . Jest to dostarczane przez Taste of Home. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 71% , to danie jest solidne. Piknik nadziewany: pomidory nadziewane tuńczykiem i karczochami, czerwona papryka, fetan i ciecierzyca nadziewana cukinią, jabłka Macintosh nadziewane orzechami i brązowym cukrem , pomidory prowansalskie (pieczone pomidory nadziewane serem i bułką tartą) oraz klops warzywny z grzybami i suszonymi pomidorami są bardzo podobne do tego przepisu.

Instrukcje

1
Odetnij cienki plasterek z wierzchu każdego pomidora. Pozostawienie 1/2 cala. obrać, wydrążyć i zachować miąższ. Odwróć pomidory na ręczniki papierowe, aby je odsączyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Do 4 świeżych Liści Bazylii, Pokrojonych W Cienkie Plasterki3 Do 4 świeżych Liści Bazylii, Pokrojonych W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Na 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie PlasterkiNa 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie Plasterki
2
W międzyczasie w robocie kuchennym przykryj i zmiel marchewkę, seler, cebulę, czosnek i pozostały miąższ, aż zostaną drobno posiekane. Na dużej patelni podsmaż mieszankę warzywną i oregano na oleju do miękkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
Na 4 Liście BazyliiNa 4 Liście Bazylii
3 Do 4 świeżych Liści Bazylii, Pokrojonych W Cienkie Plasterki3 Do 4 świeżych Liści Bazylii, Pokrojonych W Cienkie Plasterki
Na 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie PlasterkiNa 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie Plasterki
1 łyżka Białego Wina Lub Bulionu Warzywnego1 łyżka Białego Wina Lub Bulionu Warzywnego
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, OpcjonalniePomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
3
Dodaj wino lub bulion; gotować na wolnym ogniu bez przykrycia przez 2 minuty lub do momentu, aż płyn zredukuje się o połowę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
4
Zdjąć z ognia; lekko ostudzić. Wymieszaj bułkę tartą, parmezan i bazylię.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
1-2 Ostre Papryczki Chili, Pozbawione Pestek I Posiekane1-2 Ostre Papryczki Chili, Pozbawione Pestek I Posiekane
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
5
Nafaszeruj pomidory; wymienić blaty.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane
6
Umieścić w płytkim naczyniu do pieczenia pokrytym sprayem kuchennym.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szczypta Płatków Mieszanych Warzyw, Lub Do Smaku1 Szczypta Płatków Mieszanych Warzyw, Lub Do Smaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mieszanka Cukru Brązowego Splenda®Mieszanka Cukru Brązowego Splenda®
7
Piec bez przykrycia w temperaturze 350° przez 15-20 minut lub do momentu, aż się zarumieni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
TrudnośćTwardy
Gotowe W40 m.
Porcje2
Ocena Zdrowia28
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn