Pomidorowa Zapiekanka wołowa z polentą

Pomidorowa Zapiekanka wołowa z polentą
Pomidorowa Zapiekanka wołowa z polentą to bezglutenowe danie główne. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 475 kalorii, 25g białka, oraz 26g tłuszczu każdy. Na 1,52 zł za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz oliwę z oliwek, cebulę, pastę pomidorową i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 55 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 58%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Zapiekanka z pieczarkami i Marsalą z polentą, Tarta bazyliowo-pomidorowa z polentą w świeżych i lekkich, oraz Włoska zapiekanka z wołowiną i polentą dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 35
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Przynieś 3 szklanki wody i 1 łyżeczkę. sól do wrzenia w 2-qt. rondel na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
3
Trzepaczka w mączce kukurydzianej; zmniejszyć ogień do niskiej, i gotować na wolnym ogniu, ubijając stale, 3 minuty lub aż zgęstnieje.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka KukurydzianaMąka Kukurydziana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
4
Wyjąć z ognia i wymieszać przyprawy do steków i 1/4 szklanki sera Cheddar.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przyprawa Do StekówPrzyprawa Do Steków
Ser CheddarSer Cheddar
5
Rozprowadzić mieszankę mąki kukurydzianej do lekko nasmarowanego naczynia do pieczenia 11 x 7 cali.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka KukurydzianaMąka Kukurydziana
4 Cienkie Plasterki Salami4 Cienkie Plasterki Salami
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
6
Brązowy uchwyt mielony w dużej patelni nonstick na średnim ogniu, często mieszając, 10 minut lub aż mięso kruszy się i nie jest już różowy; odcedzić i przenieść do miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
Uchwyt UziemiającyUchwyt Uziemiający
MięsoMięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
Skręcić Liny LukrecjoweSkręcić Liny Lukrecjowe
7
Podsmażyć cebulę i cukinię w gorącym oleju na patelni na średnim ogniu 5 minut lub do chrupkiego-przetargu. Wymieszać wołowinę, pomidory i pastę pomidorową; dusić, często mieszając, 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta PomidorowaPasta Pomidorowa
PomidorPomidor
CukiniaCukinia
CebulaCebula
WołowinaWołowina
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
8
Wlać mieszaninę wołowiny na skórce z mąki kukurydzianej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka KukurydzianaMąka Kukurydziana
Batoniki Chrupiące Z Masłem Orzechowym W CzekoladzieBatoniki Chrupiące Z Masłem Orzechowym W Czekoladzie
WołowinaWołowina
9
Posypać pozostałym 3/4 szklanki sera.
Składniki, których będziesz potrzebować
SerSer
10
Piec w 350 przez 30 minut lub do bąbelków.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
11
Tuż przed podaniem posyp zapiekankę natką pietruszki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pietruszka-naćPietruszka-nać
12
Włoska Zapiekanka wołowa ze skórką Polenta: zamiast włoskiej kiełbasy na mielony chuck i włoskiej mieszanki sześciu serów na ser Cheddar. Przygotuj przepis zgodnie z zaleceniami, sauting 1 średniej wielkości zielona papryka, posiekane, z cebulą w kroku
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielony PieprzZielony Pieprz
Włoska KiełbasaWłoska Kiełbasa
SerSer
Uchwyt UziemiającyUchwyt Uziemiający
PolentaPolenta
Batoniki Chrupiące Z Masłem Orzechowym W CzekoladzieBatoniki Chrupiące Z Masłem Orzechowym W Czekoladzie
CebulaCebula
WołowinaWołowina
TrudnośćEkspert
Gotowe W55 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia19
Magazyn