Pomarańczowe Ciasta Flan

Pomarańczowe Ciasta Flan
Pomarańczowe ciasta Flan może być tylko deser szukasz. Na 45 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 12g tłuszczu, oraz w sumie 342 kalorie. Ten przepis służy 16. Jest to niedrogi przepis dla fanów europejskiej kuchni. Mieszanka skórki pomarańczowej, mieszanki ciast, skondensowanego mleka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 32 stwierdziłoby, że trafił w sedno. Jest ona dostarczana przez Betty Crocker. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 50 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 26%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Pomarańczowe Ciasta Flan, Flan Pomarańczowy, oraz Flan Pomarańczowy.

Instrukcje

1
W 2-ćwiartkowym ciężkim rondlu podgrzej składniki karmelu do wrzenia. Zmniejszyć ciepło do średniego. Gotować bez mieszania 13 do 18 minut lub aż cukier zmieni kolor na złoty kolor i karmelizuje. Do 2 niedużych 9-calowych okrągłych patelni do ciast (nie używaj ciemnych lub nieprzywierających patelni), szybko wlej karmelizowany cukier i natychmiast przechyl Patelnie, aby cukier pokrywał DNA; odstaw na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
KarmelKarmel
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Napełnij płytką patelnię do połowy pełną wodą; umieść na najniższym stojaku piekarnika.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
3
Umieść drugi stojak piekarnika w pozycji środkowej.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
4
Piekarnik rozgrzać do 163°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
5
W średniej misce, ubić składniki flan trzepaczką lub widelcem, aż do wymieszania.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
6
Na każdą patelnię wlać mieszankę mleczną na karmelizowany cukier.
Składniki, których będziesz potrzebować
CukierCukier
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
7
W dużej misce, ubić składniki ciasta z mikserem elektrycznym na niskiej prędkości 30 sekund, a następnie na średniej prędkości 2 minut, skrobanie miski od czasu do czasu. Łyżka mieszaniny równomiernie na mieszaninie mleka w patelniach.
Składniki, których będziesz potrzebować
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
8
Piec ciasta na środkowym stojaku 44 do 52 minut lub do momentu, gdy ciasto wróci po dotknięciu lekko w środku. Cool 30 minut; uruchom nóż lub szpatułkę wokół krawędzi patelni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
SzpatułkaSzpatułka
NóżNóż
9
Umieść talerz do góry nogami na każdej patelni; obróć talerz i patelnię. Pozostawić Patelnie nad ciastami 1 minutę, aby karmel mógł mżeć nad ciastami.
Składniki, których będziesz potrzebować
KarmelKarmel
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
10
Podawać na ciepło lub na zimno. Przechowywać w lodówce.

Polecane wino: Tempranillo, Albarino, Grenache

Tempranillo, Albarino i Grenache to moje najlepsze propozycje dla hiszpańskiego. Łącząc wino z daniami kuchni hiszpańskiej, dlaczego nie kierować się zasadą "co rośnie razem idzie razem"? Polecamy albariño do białego wina i garnachan i tempranillo do czerwonego. Abadia Retuerta Pago Negralada Tempranillo z oceną 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 123 dolarów za butelkę.
Abadia Retuerta Pago Negralada Tempranillo
Abadia Retuerta Pago Negralada Tempranillo
AGO Negralada pochodzi z działki Tempranillo, najszlachetniejszej Hiszpańskiej odmiany winorośli. Winorośl jest sadzona w głębokich glebach żwirowych zmieszanych z piaskiem na powierzchni i produkuje wina o charakterystycznym, twardym, garbnikowym charakterze.Starzejąc się 24 miesiące w nowych beczkach z francuskiego dębu, wino rozwinęło teraz swój pełny potencjał. Jego pełna dojrzałość wydobywa się z warstw pachnących owoców truskawek, lukrecji, ziół i minerałów z miękkimi, jedwabistymi taninami na podniebieniu.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 50 m.
Porcje16
Ocena Zdrowia1
Magazyn