Pomarańczowo-orzechowy Dacquoise może być tylko przystawką, której szukasz. Na 62 grosze za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 12 porcji z 282 kalorie, 5G białka, oraz 13g tłuszczu każdy. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Mieszanka likieru, Mączka z orzechów laskowych, mleko i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 11%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Spróbuj Orzech Laskowy Dacquoise, Orzech laskowy i migdałowy Dacquoise, oraz Orzech Laskowy-Mocha Dacquoise dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Rozgrzej piekarnik do 20
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
2
Aby przygotować bezy, narysuj 2 (8-calowe) okręgi na każdym z 2 kawałków pergaminu. Odwróć papier; zabezpieczyć taśmą maskującą do 2 arkuszy do pieczenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Do Pieczenia
Blacha Do Pieczenia
3
Połączyć 1 szklanka orzechów laskowych posiłek,1/4 szklanki cukru, mleko, wanilia, i migdałowy ekstrakt w średniej misce; dobrze wymieszać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ekstrakt Z Migdałów
Mączka Z Orzechów Laskowych
Wanilia
Cukier
Mleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Skręcić Liny Lukrecjowe
4
W dużej misce umieścić śmietanę z kamienia nazębnego, 1/8 łyżeczki soli i białka; ubić mikserem z dużą prędkością, aż się spieni. Stopniowo dodawać 1/2 szklanki cukru, 1 łyżkę stołową na raz, ubijając, aż utworzą się sztywne szczyty(nie underbeat). Wymieszać jedną trzecią mieszaniny białka jaja do mieszaniny mączki z orzechów laskowych. Fold mieszaniny mączki z orzechów laskowych do pozostałej mieszaniny białka jaja.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem Tatarski
Mączka Z Orzechów Laskowych
Białka Jaj
Cukier
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji
Skręcić Liny Lukrecjowe
5
Mieszaninę białka jaj podzielić równomiernie pomiędzy 4 narysowane okręgi; rozprowadzić mieszaninę białka jaj na zewnętrznej krawędzi każdego okręgu za pomocą tylnej części łyżki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Białka Jaj
4 Cienkie Plasterki Salami
6
Piec w 200 przez 3 godziny lub do wyschnięcia. Wyłączyć piekarnik i schłodzić bezy w zamkniętym piekarniku co najmniej 2 godziny. Ostrożnie usuń bezy z papieru.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
7
Aby przygotować nadzienie, połącz sok i kolejne 5 składników (przez szczyptę soli)w małym rondlu; doprowadzić do wrzenia. Gotować 1 minutę, ciągle mieszając, aż zgęstnieje.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
8
Przełożyć do średniej miski; przykryć i schłodzić. Złożyć ubitą polewą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bitą Polewą
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Skręcić Liny Lukrecjowe
9
1 bezę umieścić na półmisku.
10
Jedną czwartą nadzienia równomiernie rozprowadzić na bezie. Powtórz warstwy jeszcze dwa razy; wierzch z pozostałą bezą.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Cienkie Plasterki Salami
11
Rozłóż pozostałe nadzienie wokół boków. Naciśnij 1/2 szklanki orzechów laskowych posiłek wokół stron ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mączka Z Orzechów Laskowych
4 Cienkie Plasterki Salami
12
Połącz masło i czekoladę w naczyniu bezpiecznym w kuchence mikrofalowej. Kuchenka mikrofalowa na wysokości 1 minuta; mieszać do gładkiej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czekolada
Masło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikrofalówka
13
Masę czekoladową rozprowadzić na wierzchu bezy. Przykryć luźno i zamrozić 8 godzin lub przez noc.