Pomarańcz-Orzech Laskowy Dacquoise

Pomarańcz-Orzech Laskowy Dacquoise
Pomarańczowo-orzechowy Dacquoise może być tylko przystawką, której szukasz. Na 62 grosze za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 12 porcji z 282 kalorie, 5G białka, oraz 13g tłuszczu każdy. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Mieszanka likieru, Mączka z orzechów laskowych, mleko i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 11%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Spróbuj Orzech Laskowy Dacquoise, Orzech laskowy i migdałowy Dacquoise, oraz Orzech Laskowy-Mocha Dacquoise dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 20
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Aby przygotować bezy, narysuj 2 (8-calowe) okręgi na każdym z 2 kawałków pergaminu. Odwróć papier; zabezpieczyć taśmą maskującą do 2 arkuszy do pieczenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Do PieczeniaPapier Do Pieczenia
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
3
Połączyć 1 szklanka orzechów laskowych posiłek,1/4 szklanki cukru, mleko, wanilia, i migdałowy ekstrakt w średniej misce; dobrze wymieszać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ekstrakt Z MigdałówEkstrakt Z Migdałów
Mączka Z Orzechów LaskowychMączka Z Orzechów Laskowych
WaniliaWanilia
CukierCukier
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Skręcić Liny LukrecjoweSkręcić Liny Lukrecjowe
4
W dużej misce umieścić śmietanę z kamienia nazębnego, 1/8 łyżeczki soli i białka; ubić mikserem z dużą prędkością, aż się spieni. Stopniowo dodawać 1/2 szklanki cukru, 1 łyżkę stołową na raz, ubijając, aż utworzą się sztywne szczyty(nie underbeat). Wymieszać jedną trzecią mieszaniny białka jaja do mieszaniny mączki z orzechów laskowych. Fold mieszaniny mączki z orzechów laskowych do pozostałej mieszaniny białka jaja.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem TatarskiKrem Tatarski
Mączka Z Orzechów LaskowychMączka Z Orzechów Laskowych
Białka JajBiałka Jaj
CukierCukier
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
Skręcić Liny LukrecjoweSkręcić Liny Lukrecjowe
5
Mieszaninę białka jaj podzielić równomiernie pomiędzy 4 narysowane okręgi; rozprowadzić mieszaninę białka jaj na zewnętrznej krawędzi każdego okręgu za pomocą tylnej części łyżki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Białka JajBiałka Jaj
4 Cienkie Plasterki Salami4 Cienkie Plasterki Salami
6
Piec w 200 przez 3 godziny lub do wyschnięcia. Wyłączyć piekarnik i schłodzić bezy w zamkniętym piekarniku co najmniej 2 godziny. Ostrożnie usuń bezy z papieru.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
7
Aby przygotować nadzienie, połącz sok i kolejne 5 składników (przez szczyptę soli)w małym rondlu; doprowadzić do wrzenia. Gotować 1 minutę, ciągle mieszając, aż zgęstnieje.
Składniki, których będziesz potrzebować
SokSok
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
8
Przełożyć do średniej miski; przykryć i schłodzić. Złożyć ubitą polewą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bitą PolewąBitą Polewą
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Skręcić Liny LukrecjoweSkręcić Liny Lukrecjowe
9
1 bezę umieścić na półmisku.
10
Jedną czwartą nadzienia równomiernie rozprowadzić na bezie. Powtórz warstwy jeszcze dwa razy; wierzch z pozostałą bezą.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Cienkie Plasterki Salami4 Cienkie Plasterki Salami
11
Rozłóż pozostałe nadzienie wokół boków. Naciśnij 1/2 szklanki orzechów laskowych posiłek wokół stron ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mączka Z Orzechów LaskowychMączka Z Orzechów Laskowych
4 Cienkie Plasterki Salami4 Cienkie Plasterki Salami
12
Połącz masło i czekoladę w naczyniu bezpiecznym w kuchence mikrofalowej. Kuchenka mikrofalowa na wysokości 1 minuta; mieszać do gładkiej.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzekoladaCzekolada
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
MikrofalówkaMikrofalówka
13
Masę czekoladową rozprowadzić na wierzchu bezy. Przykryć luźno i zamrozić 8 godzin lub przez noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzekoladaCzekolada
4 Cienkie Plasterki Salami4 Cienkie Plasterki Salami

Składniki

0(może być lub przeglądać)1/4 szklanki zmielonych orzechów makadamia1/4 szklanki zmielonych orzechów makadamia2(może być lub przeglądać)1/4 funta grzybów morelowych1/4 funta grzybów morelowych2(zima)skrobia kukurydzianaskrobia kukurydziana0(może być lub przeglądać)krem tatarskikrem tatarski6largesOpcjonalnie bita polewa i pokrojone w plasterki świeże truskawkiOpcjonalnie bita polewa i pokrojone w plasterki świeże truskawki3(zima)mleko beztłuszczowemleko beztłuszczowe1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)mąka uniwersalnamąka uniwersalna1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki36 całych blanszowanych orzechów laskowych, prażonych36 całych blanszowanych orzechów laskowych, prażonych2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki36 całych blanszowanych orzechów laskowych, prażonych36 całych blanszowanych orzechów laskowych, prażonych2966 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiDodatkowa wodaDodatkowa woda1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)likier o smaku pomarańczowymlikier o smaku pomarańczowym0(może być lub przeglądać)2/3 szklanki (kilka garści) startego Parmigiano lub Romano2/3 szklanki (kilka garści) startego Parmigiano lub Romano1Dash2/3 szklanki (kilka garści) startego Parmigiano lub Romano2/3 szklanki (kilka garści) startego Parmigiano lub Romano28Orzechy dowolne (posiekane)półsłodka czekolada, posiekanapółsłodka czekolada, posiekana1776 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiŻółto-zielona lukrecja sznurkowataŻółto-zielona lukrecja sznurkowata1776 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkicukier podzielonycukier podzielony11 funt cukinii,6 uncji wysokiej jakości niesłodzonej czekolady, grubo posiekanej6 uncji wysokiej jakości niesłodzonej czekolady, grubo posiekanej227Orzechy dowolne (posiekane)mrożone beztłuszczowe bite topping, rozmrożonemrożone beztłuszczowe bite topping, rozmrożone
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia1
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn