Polędwica smażona na patelni z Roztrzepanymi ziemniakami i sosem anchois
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj smażonej polędwicy z Roztrzaskanymi ziemniakami i sosem anchois. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 27g białka, 45 g tłuszczu, oraz w sumie 543 kalorie. Na $2.7 za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 1. Ten przepis jest lubiany przez 11 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz masło, sok z cytryny, stek z polędwicy i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 65%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Smażone Smażone Ziemniaki, Smażone Smażone Ziemniaki Cytrynowe, oraz Smażone ziemniaki z cytrynami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Doprowadzić 2-quart rondel z wodą do wrzenia.
Dodać ziemniaki i gotować, aż bardzo miękkie, gdy poked szaszłykiem lub widelcem, 15 do 18 protokół, w zależności od ich wielkości.
Podczas gotowania ziemniaków, osusz stek papierowymi ręcznikami. Jeśli jest znacznie grubszy niż 1/2 cala, naciśnij go dłońmi, aby lekko spłaszczyć.
Czosnek drobno posiekać, posypać 1/2 łyżeczki soli na desce do krojenia, i posiekać jeszcze trochę, smarując go z boku noża, aby uzyskać pastę. Przetrzyj pastę czosnkową na stek z obu stron. Stek obficie przyprawiamy czarnym pieprzem.
Posypać mąkę na całym steku, rozprowadzając mąkę na lekko palcami. Delikatnie otrząśnij nadmiar mąki.
Wlać oliwę z oliwek do średniej żeliwnej patelni na średnim ogniu. Gdy olej się połyskuje, połóż stek na patelni i pozwól mu gotować, aż powłoka na dnie zmieni kolor na złoty, o 2 protokół. Obróć stek i gotuj z drugiej strony przez około minutę, aby uzyskać średnio Rzadki lub średni stek.
Przenieść stek na talerz i luźno przykryć go folią aluminiową, aby utrzymać ciepło.
Wylać wszystko oprócz łyżeczki lub tak oleju z patelni i przywrócić go do średniego ciepła.
Gdy ziemniaki są wystarczająco chłodne, aby je obsłużyć, przenieś je na blat i użyj szpatułki lub boku noża kucharza i dłoni, aby delikatnie je spłaszczyć. Doprawić lekko solą, a następnie użyć szpatułki, aby przenieść je na patelnię. Gotować, aż złoty kolor, 2 do 3 minut na stronie. (W porządku, jeśli rozbijają się trochę na patelni).
Przełożyć ziemniaki na talerz ze stekiem.
Dodaj sardelę na patelni, jeszcze na średnim ogniu.
Dodać masło i gotować, aż się rozpuści i spieni się. Zeskrobać wszelkie rumiane kawałki na patelni, a następnie wymieszać sok z cytryny i pietruszkę.
Polać sosem stek i ziemniaki, i jeść.