Podwójne ciasteczka czekoladowo-miętowe
Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 8G tłuszczu, oraz w sumie 202 kalorie. Ten przepis służy 12. Na 73 grosze za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 6 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Mieszanka masła, jajka, czekolada mięta thins, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 28%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Spróbuj Podwójne Ciasteczka Czekoladowo-Miętowe, Podwójne Ciasteczka Czekoladowo-Miętowe, oraz Podwójne Ciasteczka Miętowo-Czekoladowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Umieść 1 Stojak piekarnik w środku piekarnika i 1 Stojak piekarnik w dolnej trzeciej i rozgrzej piekarnik do 300 stopni F. Linia 2 duże obramowane blachy do pieczenia z pergaminem. Odstawić.
W małej misce, połączyć słodko-gorzką czekoladę i masło.
Umieść miskę na patelni z ledwo gotującą się wodą i od czasu do czasu mieszaj, aż czekolada stopi się i mieszanina będzie gładka.
W średniej misce przesiać mąkę, kakao, proszek do pieczenia i sól. W dużej misce ubij razem cukier, jajka, 2 łyżki wody i ekstrakt waniliowy. Stopniowo dodawać suche składniki. Złóż schłodzoną czekoladę. Wymieszać w kawałkach czekolady mięty. Schłodzić ciasto 10 minut do lekko firmy. Używając 1/4 szklanki miarki, upuść 6 kopców ciasta na każdy przygotowany arkusz, rozstaw równomiernie od siebie.
Piec ciasteczka 9 minut. Odwróć blachy do pieczenia (od góry do dołu) i kontynuuj pieczenie, aż ciasteczka są lekko dmuchane i suche patrząc z małymi pęknięciami na górze, 9 do 10 minut dłużej. Całkowicie schłodzić ciasteczka na prześcieradłach (mogą lekko spuścić powietrze podczas chłodzenia).