Podwójna porcja wieprzowiny z sosem pomarańczowo-karmelowym

Podwójna porcja wieprzowiny z sosem pomarańczowo-karmelowym
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki,więc spróbuj podwójnego półki wieprzowiny z palonym sosem pomarańczowo-karmelowym. Ten przepis służy 10. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny przepis ma 180 kalorii, 2G białka, oraz 7G tłuszczu na porcję. Na 3,22 zł za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Mieszanka pomarańczy, bulion z kurczaka o niskiej zawartości soli, oliwa z oliwek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 15%. Ten wynik nie jest taki super. Spróbuj Podwójna porcja wieprzowiny z sosem pomarańczowo-karmelowym, Pieczony podwójny stelaż wieprzowiny z sosem z grzybami morelowymi, oraz Melba brzoskwiniowa z sosem palonym karmelem dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Olejek pulsacyjny, szałwia, tymianek, sól isypper w małym robocie kuchennym lub drobnychop na powierzchni roboczej w celu utworzenia pasty.
Składniki, których będziesz potrzebować
TymianekTymianek
Szałwia LekarskaSzałwia Lekarska
SólSól
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
2
Umieść pieczenie, kość bokiem w dół, na powierzchni roboczej. Używając małego noża, zdobądź tłuszcz o głębokości 1/4"z sześcioma ukośnymi plasterkami o długości 3". Rubroasty pastą ziołową, masując somindo każdej szczeliny.
Składniki, których będziesz potrzebować
KościKości
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
NóżNóż
3
Pozwól odpocząć w temperaturze pokojowejza 2 godziny.
4
Tymczasem za pomocą obieraczki do warzyw usuń skórkę (tylko część pomarańczowa) Z1 pomarańczy w 3-calowych paskach. Za pomocą noża przeciąć poprzecznie na paski o szerokości 1/8"; odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
PomarańczowyPomarańczowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
ObieraczkaObieraczka
NóżNóż
5
Wyciąć skórkę i biały rdzeń z pozostającychoranges. Pokroić wszystkie pomarańcze na 1/4 " - thickrounds; przenieść do dużej patelni do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
PomarańczowyPomarańczowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
6
Umieść pomarańczowe paski skórki w małymsaucepan. Przykryć wodą; doprowadzić do boiland gotować na wolnym ogniu przez 3 minuty. Szczep Skórki; setaside do sosu i wyrzucić płyn na patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skórka PomarańczowaSkórka Pomarańczowa
SOSSOS
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
7
Ułóż stojak w dolnej trzeciej części ovenand rozgrzać do 218°.
8
Na patelni do pieczenia umieścić pieczeń wieprzową na pomarańczowych krążkach, tak aby pieczywo zwrócone było do siebie i kości żeberka. Owiń końcówki kości w folię, aby zapobiec przypaleniu. Pieczeń, aż mięso będzie złoty kolor, o 45 protokół. Zmniejszyć ciepło do 350°fand pieczenia, aż termometr natychmiast odczytany w środku pieczenia rejestry 135 ° F, o 25 minut dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
PomarańczowyPomarańczowy
KościKości
MięsoMięso
WieprzowinaWieprzowina
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
9
Porkto przenoszę carving deska i namiot luźno z folia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
10
Odstawić na 20 minut.
1
W międzyczasie wymieszaj cukier i 1/4 soku z cuplemon w małym ciężkim rondlu overmedium, aż cukier się rozpuści. Zwiększyć ogrzać do średniej wysokości i gotować bez mieszania, od czasu do czasu wirując patelnię i szczotkując boki mokrą szczotką do ciasta, aż szkliwo będzie głębokie, około 8 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
SokSok
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczotka Do CiastaSzczotka Do Ciasta
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
PatelniaPatelnia
2
Zdejmij patelnię z ognia; stopniowo ubijaj sok pomarańczowy i bourbon. Ustaw patelnię overmedium ciepła i gotować na wolnym ogniu przez 5 minut.Wymieszać zarezerwowaną skórkę pomarańczową, bulion imarmalade. Gotować, aż zmniejszy się do 2 filiżanek, o 15 protokół. Odstawić sos karmelowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos KarmelowySos Karmelowy
Sok PomarańczowySok Pomarańczowy
Skórka PomarańczowaSkórka Pomarańczowa
Whisky Bourbon (zalecane: Maker's Mark)Whisky Bourbon (zalecane: Maker's Mark)
BulionBulion
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
3
Ubić skrobię kukurydzianą i 2 łyżki wody w małej misce; odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skrobia KukurydzianaSkrobia Kukurydziana
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
4
Przenieść pomarańcze z patelni do pieczenia na ciepły talerz. Łyżka off i wyrzucić tłuszcz z kapieli na patelni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
5
Umieść patelnię na 2 palnikach ustawionych na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
6
Wlać przepisową karmelkę; odstawić rondel na bok. Za pomocą drewnianej łyżki zeskrobać wszelkie rumiane kawałki z patelni do pieczenia. Gotuj przez 30 sekund, a następnie Przywróć sos do zastrzeżonego rondla.Wymieszać z likierem. Doprowadzić sos do wrzenia; ubić mieszankę skrobi kukurydzianej. Gotować, mieszająctrwale, przez 2 minuty. SOS doprawić do smaku solą, pieprzem i więcej lemonjuice, w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skrobia KukurydzianaSkrobia Kukurydziana
LikierLikier
PieprzPieprz
SOSSOS
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
TrzepaczkaTrzepaczka
7
Pokrój pieczenie między żebrami, aby zrobićindywidualne kotlety. Ułóż kotlety na wierzchu plasterków pomarańczy na półmisku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Plastry PomarańczyPlastry Pomarańczy
8
Podawać z sosem burntorange-karmel.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos KarmelowySos Karmelowy
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia7
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn