Podwójna czekolada Wielkanoc Duński
Jeśli chcesz dodać więcej lacto ovo vegetarian przepisy do twojego pudełka z przepisami, Podwójna czekolada Wielkanocna Danish może być przepisem, który powinieneś wypróbować. Jedna porcja zawiera 770 kalorii, 15g białka, oraz 48 g tłuszczu. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.25 za porcję. Najlepiej sprawdza się jako przystawka i odbywa się w ok. 1 godzina i 25 minut. Mieszanka ciepłego mleka, mleka, złotego cukru i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest idealny do Wielkanoc. 134 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 65%. Ten wynik jest całkiem niezły. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Weekend Wielkanocny: Piętrowe Babeczki Z Ciasta Marchewkowego, Duński bochenek i wypiek chleba w Duńskiej piekarni Jo Jo ' s, oraz Ser Czekoladowy Duński.
Instrukcje
Zrób ciasto dzień do przodu, jeśli masz czas. Mleko i jajko ubić w dzbanku.
Mąkę, drożdże, cukier i masło włożyć do malaksera ze szczyptą soli. Pulsuj, aż mieszanka zacznie się łączyć, ale nadal jest obleczona kawałkami masła. Włóż do miski i użyj rąk do pracy w zawartości dzbanka. Ciasto obrócić na obsypaną mąką powierzchnię, lekko zagnieść, następnie rozwałkować na prostokąt i złożyć dwa krótkie boki tak, aby krawędzie spotkały się na środku, a następnie ponownie złożyć na środek.
Rozwałkuj i złóż jeszcze dwa razy, posypując powierzchnię podczas pracy. Ciasto przykryć folią spożywczą, następnie odstawić do lodówki na co najmniej 4 godziny lub na noc.
Do nadzienia, przełóż 150 g migdałów do robota kuchennego z cukrem pudrem i kakao w proszku i blitz aż do połączenia.
Dodaj masło i białko jaja, zmiksuj na pastę, następnie złóż czekoladę i odstaw na bok.
Podziel ciasto na dwie części i naciśnij jedną połowę do podstawy 23cm springform ciasto cyny nieprzywierającej.
Rozłóż nadzienie na środku ciasta, pozostawiając granicę, a następnie polej pozostałym ciastem. Przykryć folią spożywczą i pozostawić w ciepłym miejscu na około godzinę.
Piekarnik do 180C / wentylator 160C / Gaz
Ubij żółtko z mlekiem i umyj wierzch, aby polewać.
Posypać pozostałymi migdałami i odrobiną cukru i piec 40-50 min, aż się nadmuchają i złocą. Pozostawić do ostygnięcia na godzinę.
Cukier puder wymieszać z kilkoma kroplami zimnej wody, aby uzyskać płynny lukier i skropić nim ciasto.
Podawać w Klinach z kawą, lub z lodami na deser.