Podstawowe Naleśniki Jogurtowe
Podstawowe naleśniki jogurtowe mogą być tylko porannym posiłkiem, którego szukasz. Na 1,74 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 313 kalorii, 8G białka, oraz 7G tłuszczu każdy. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i podnieś mąkę z ciasta, sodę oczyszczoną, jogurt sojowy i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 70%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Quinoa pełnoziarniste Greckie naleśniki jogurtowe {najzdrowsze naleśniki, jakie kiedykolwiek zrobiłem}, Naleśniki Podstawowe, oraz Naleśniki Podstawowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Mąkę, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną i siemię lniane połączyć w misce do mieszania. Zrobić studnię w środku i wlać jogurt i mleko. Mieszaj trzepaczką, aż ciasto będzie gładkie; powinno mieć łatwą do wlania konsystencję, ale nie za cienką.
Dodaj więcej mleka w razie potrzeby. Nie przesadzaj.
Rozgrzej patelnię nonstick lub dużą patelnię nonstick, która została lekko pokryta niektórymi margarynami. Chochla na cieście do postaci 3-do 4-calowe naleśniki. Gotować z obu stron na średnim ogniu do uzyskania złotego koloru.
Podawać na gorąco z syropem klonowym.
Wieloziarnisty: Zastąp 1/2 do 3/4 szklanki mąki innym rodzajem mąki, takim jak orkisz, kamut, kasza gryczana, mąka kukurydziana lub żytnia, lub użyj kombinacji dwóch różnych rodzajów mąki równej 1/2 do 3/4 szklanki.
Dodać szklankę lub tak cienko pokrojone owoce - jeden rodzaj lub kombinacji-do ciasta. Spróbuj gruszek, brzoskwiń, nektarynek, truskawek, dzikich jagód lub innych jagód.
Dodaj 1 czubaty kubek bardzo cienko pokrojone, obrane jabłko (Dowolna miękka odmiana gotowania, taka jak Cortland, McIntosh lub Golden Delicious)i zmielony cynamon do smaku ciasta.
Dodaj 1 średnio cienko pokrojony banan, 1/4 do 1/2 szklanki drobno posiekanych orzechów włoskich lub orzechów pekan i szczyptę zmielonej gałki muszkatołowej do ciasta.
Książka, korzystając z bazy danych USDA Nutrition