Need a bezglutenowe, bezmleczne, przyjazne dla fodmap i danie główne pescatarian? Azjatycka podeszwa owinięta liśćmi może być niesamowitym przepisem do wypróbowania. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 265 kalorii, 23G białka, oraz 17g tłuszczu każdy. Na 4,19 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz pieprz, imbir, olej sezamowy i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 38%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Podobne przepisy to Łosoś Owinięty Liściem Laurowym, Lucjan owinięty liśćmi Banana, oraz Ryba Owinięta W Liść Bananowca.
Instrukcje
1
Każdy filet z soli skropić 1 łyżeczką soku z cytryny, 1 łyżeczką sosu sojowego, łyżeczką imbiru i lekką, nawet mżawką oleju sezamowego. Delikatnie zwiń filety wzdłuż i ułóż je na żaroodpornej płycie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z Cytryny
Olej Sezamowy
Sos Sojowy
Imbir
Rolka
Sola
2
Napełnij duży rondel wyposażony w parowiec z 1 cala (2,5 cm) wody; doprowadzić do wrzenia, a następnie zmniejszyć ogień do gotować.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
3
Blanszować liście bok choy na kilka sekund w wodzie lub do miękkości, a następnie umieścić je na krótko w misce z mrożoną wodą.
Każdy filet owinąć w 45 liści, w razie potrzeby zabezpieczyć pałeczkami koktajlowymi. Ustaw talerz z rybą na stojaku na parowiec, umieść pokrywę na parowcu i gotuj na parze przez 810 minut lub do momentu, gdy ryba stanie się nieprzezroczysta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Koktajl
Ryby
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pałeczki Koktajlowe
5
Dobre z mieszanką smażonych warzyw lub z gotowanym białym ryżem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Warzywa
Ryż Biały
1
Podeszwa owinięta szpinakiem: zamiast bok choy używaj szpinaku liściastego. Sos sojowy, imbir i olej sezamowy zastąpić odrobiną masła na filetach i posypać posiekanym estragonem.
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir to moje ulubione ryby. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Santa Margherita Pinot Grigio z 4.5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 26 dolarów za butelkę.