Placki Ziemniaczano-Kukurydziane

Placki Ziemniaczano-Kukurydziane
Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 368 kalorii, 16G białka, oraz 14g tłuszczu każdy. Na 1,15 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Mieszanka mielonego kminku, ser cheddar, jajka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 39%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Placki ziemniaczane z kukurydzą i fetą, Tajskie ciasta kukurydziane i ziemniaczane, oraz Placki kukurydziane ze słodkich ziemniaków z sosem czosnkowym.

Instrukcje

1
W 5-do 6-quart patelni na dużym ogniu, doprowadzić do wrzenia wody 4 quarts.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
2
Dodać całe ziemniaki i gotować do miękkości po przekłuciu, 20 do 30 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
3
Odcedzić i spłukać w zimnej wodzie, aż ostygnie wystarczająco, aby obsłużyć; obrać i zetrzeć na tarce(lub nacisnąć przez młyn spożywczy lub ricer).
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ricer Do ZiemniakówRicer Do Ziemniaków
4
W dużej misce wymieszaj ziemniaki, kukurydzę, ser cheddar, twaróg, jajka, cebulę, kolendrę, jalapeos, mączkę kukurydzianą, kminek, sól i pieprz do dobrze wymieszanego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser CheddarSer Cheddar
TwarożekTwarożek
KolendraKolendra
Mąka KukurydzianaMąka Kukurydziana
ZiemniakZiemniak
CebulaCebula
PieprzPieprz
KminekKminek
KukurydzaKukurydza
JajkoJajko
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
5
Wlać 1 łyżeczkę oleju do 10-do 12-calowej patelni nieprzywierającej na średnim ogniu; gdy jest gorąca, Wrzuć ciasto do patelni w około 1/3 porcji filiżanki i użyj łyżki, aby rozłożyć lekko na 3-do 4-calowe ciasta. Gotować, obracając raz łopatką, aż ciasta będą rumiane z obu stron i twarde w dotyku w środku, łącznie około 6 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
SzpatułkaSzpatułka
6
Przenieś do płyty żaroodpornej i utrzymuj ciepło w piekarniku 200 podczas gotowania pozostałych ciast, dodając więcej oleju do patelni w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia7
Magazyn