Placki Ziemniaczano-Kukurydziane
Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 368 kalorii, 16G białka, oraz 14g tłuszczu każdy. Na 1,15 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Mieszanka mielonego kminku, ser cheddar, jajka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 39%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Placki ziemniaczane z kukurydzą i fetą, Tajskie ciasta kukurydziane i ziemniaczane, oraz Placki kukurydziane ze słodkich ziemniaków z sosem czosnkowym.
Instrukcje
W 5-do 6-quart patelni na dużym ogniu, doprowadzić do wrzenia wody 4 quarts.
Dodać całe ziemniaki i gotować do miękkości po przekłuciu, 20 do 30 protokół.
Odcedzić i spłukać w zimnej wodzie, aż ostygnie wystarczająco, aby obsłużyć; obrać i zetrzeć na tarce(lub nacisnąć przez młyn spożywczy lub ricer).
W dużej misce wymieszaj ziemniaki, kukurydzę, ser cheddar, twaróg, jajka, cebulę, kolendrę, jalapeos, mączkę kukurydzianą, kminek, sól i pieprz do dobrze wymieszanego.
Wlać 1 łyżeczkę oleju do 10-do 12-calowej patelni nieprzywierającej na średnim ogniu; gdy jest gorąca, Wrzuć ciasto do patelni w około 1/3 porcji filiżanki i użyj łyżki, aby rozłożyć lekko na 3-do 4-calowe ciasta. Gotować, obracając raz łopatką, aż ciasta będą rumiane z obu stron i twarde w dotyku w środku, łącznie około 6 minut.
Przenieś do płyty żaroodpornej i utrzymuj ciepło w piekarniku 200 podczas gotowania pozostałych ciast, dodając więcej oleju do patelni w razie potrzeby.