Placki Ziemniaczano-Kukurydziane
Placki z chleba ziemniaczano-kukurydzianego wymagają z grubsza 45 minut od początku do końca. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 9g białka, 6G tłuszczu, oraz w sumie 309 kalorii. Ten przepis służy 10. Na 56 centów za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Świetnie sprawdza się jako przystawka. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Mieszanka przypraw szarlotka, self-rising cornmeal, słodkie ziemniaki, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Przynosi wam to moje przepisy. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 44%. Podobne przepisy to Słodkie ziemniaki kukurydza i Cheddar placki, Cynamon przyprawiony placki z słodkich ziemniaków i kukurydzy [gf], oraz Kukurydza Methi Pakoda-kukurydza i liście kozieradki-słodka kukurydza s.
Instrukcje
Lekko łyżka mąki do suchych miarek; wyrównać nożem.
Mąkę, mąkę kukurydzianą, ziemniaki i przyprawy połączyć w dużej misce.
Połączyć maślankę i jajka; dodać do mieszanki mąki, mieszając, aż będzie gładka.
Podgrzać 2 łyżeczki oleju w dużej patelni nonstick na średnim ogniu. Łyżka 2 łyżki ciasta na placek do gorącej patelni; gotować 3 minuty z każdej strony lub aż złoty kolor. Powtórz procedurę z pozostałym olejem i cieście.