Placki ziemniaczane z łososiem i szczypiorkiem
Placki ziemniaczane z łososiem i szczypiorkiem mogą być dobrym przepisem na rozszerzenie Twojego pudełka z przepisami na dania główne. Ten przepis peskatariański jest przeznaczony dla 50 osób i kosztuje 3,46 USD za porcję . Jedna porcja zawiera 139 kalorii , 16 g białka i 7 g tłuszczu . 1 osoba przygotowała ten przepis i zrobiłaby go ponownie. Jest idealny na Chanukę . Ten przepis jest typowy dla kuchni żydowskiej. Ten przepis z Foodnetwork wymaga wody różanej, jajka, szczypiorku i mieszanki zupy porowo-szczypiorkowej. Od przygotowania do podania ten przepis zajmuje około 35 minut . Biorąc wszystko pod uwagę, uznaliśmy, że przepis ten zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 60% . Ta ocena jest solidna. Wypróbuj Bułki ziemniaczane i szczypiorkowe , Zapiekany linguine jajeczny z cebulą, szczypiorkiem i umame oraz Kluski kukurydziane, szczypiorkowe i cotija w bulionie kukurydzianym z kokosem, aby uzyskać podobne przepisy.
Instrukcje
W dużej misce wymieszaj ziemniaki, mieszankę naleśnikową, jajko, mieszankę do zupy, szczypiorek i wodę różaną.
Rozgrzej olej na patelni lub dużej patelni na średnio-wysokim ogniu. Nakładaj mieszankę hash brown w porcjach wielkości łyżki na gorącą patelnię i smaż do uzyskania złotego koloru, przewracając w połowie.
Wyjmij z patelni, aby odsączyć, a następnie podawaj, kładąc łyżkę kwaśnej śmietany na wierzchu każdego naleśnika. Aby stworzyć wyjątkowo specjalną ozdobę, zwiń każdy pasek łososia, zaczynając od większego końca, i połóż na boku, aby utworzyć pęczek w kształcie róży.
Na każdym placku ziemniaczanym połóż jeden pasek łososia w sosie różanym, pośród kwaśnej śmietany.