Placki z jarmużu ze słodką ostrą papryką
Ciasta z jarmużu ze słodką ostrą papryką wymagają ok. 55 minut od początku do końca. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 21g białka, 16G tłuszczu, oraz w sumie 312 kalorii. Na 1,78 zł za porcję, ten przepis okładki 29% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Mieszanka jaj, marynowane papryki picante, bułka tarta, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 66%. Podobne przepisy to Czarna Komosa Ryżowa, Słodkie Placki Ziemniaczane, Farro ze słodką czerwoną papryką, jarmużem i kozim serem, oraz Mini papryka słodka faszerowana jarmużem i przystawką Quinoan.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
Rozgrzać 1 łyżkę oliwy z oliwek na średnim ogniu w dużej ciężkiej patelni.
Dodaj czerwoną cebulę; gotować i mieszać 3 protokół.
Dodać czosnek; gotować i mieszać 2 protokół.
Dodać jarmuż i nadal mieszać, aż jarmuż zwiędnie, około 5 minut.
Umieścić mieszaninę jarmuż w dużej misce.
Delikatnie wrzucić jarmuż z sosem Tamari, ser Romano, bułka tarta, jajka, oregano, sól morska, i czarny pieprz, aż dobrze połączone.
Lekko zalać patelnię do pieczenia o wymiarach 8x8 cm z 2 łyżeczkami oliwy z oliwek; wlać mieszankę jajek i jarmużu. Na wierzchu rozprowadzić posiekaną marynowaną paprykę picante.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż jajka będą dobrze ustawione, a wierzch lekko rumiany, 20 do 25 minut.
Pokroić w kwadraty, aby służyć.