Placki Jagodowe
Placki jagodowe to Wegetariańskie deser. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 2G białka, 8G tłuszczu, oraz w sumie 155 kalorii. Na 53 grosze za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 30. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Mieszanka malin, truskawek, żółtka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 5 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 12%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Placki Jagodowe, Mini Placki Jagodowe, oraz Placki Z Mieszanymi Jagodami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Delikatnie wymieszać pierwsze 5 składników.
Rozwiń 2 kawałki na lekko posypanej mąką powierzchni.
Pokrój skórki na 10 rund za pomocą 4-calowego okrągłego noża. Dopasuj do 10 lekko nasmarowanych 3-calowych żłobkowanych patelni do tarty; naciśnij na krawędzie. Łyżka mieszanki jagodowej do patelni; kropka z masłem.
Rozwiń pozostałe 2 kawałki na lekko posypanej mąką powierzchni.
Pokrój na 10 (4-calowych) nabojów.
Wytnij 3 (1-calowe) gwiazdki od góry każdej rundy.
Umieść rundy nad nadzieniem w każdej patelni; naciśnij na karbowane krawędzie, aby uszczelnić. Top każdej tarty z 3 gwiazdek, pozostawiając wycięcia otwarte dla pary do ucieczki. Zamrożenie placki na folii aluminiowej 15-x 10-calowy galaretki roll pan 10 minut.
W międzyczasie ubijamy żółtko i 1 łyżkę. woda.
Blaty ciasta z mieszanką jajeczną; posypać 1 łyżką. cukier.
Piec placki na patelni z galaretką w temperaturze 425 przez 24 do 26 minut lub do bąbelków i złocistego brązu.