Placek ziemniaczany z serem i boczkiem

Placek ziemniaczany z serem i boczkiem
Need a danie główne bezglutenowe i przyjazne fodmap? Ciasto ziemniaczane z serem i boczkiem może być niesamowity przepis, aby spróbować. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 621 kalorii, 26g białka, oraz 40 g tłuszczu. Na 2,81 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i podnieś kawałek boczku, pieczenie ziemniaków, sól i pieprz, i kilka innych rzeczy, aby to zrobić dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 49%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Placek ziemniaczany z serem i boczkiem, Placek ziemniaczany z boczkiem z serem, oraz Tort ze słodkich ziemniaków z lukrem z boczku.

Instrukcje

1
Podgrzać boczek lardons na patelni 10-cal/25-cm na średnim ogniu, aż tłuszcz biegnie, 2 do 3 minut. Nie pozwól im brązowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
BoczekBoczek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
2
Wyjąć je łyżką odsączającą i odstawić. Smalec rozpuścić na patelni, dodać ziemniaki i posypać pieprzem. Boczek może dostarczyć wystarczającej ilości soli. Zmniejsz ogień do niskiego poziomu, przykryj i gotuj przez 5 minut. Wymieszać w lardons i nadal gotować, odkryte, na małym ogniu, podrzucając lub mieszając często, aż ziemniaki są miękkie i niektóre są rumiane, 20 do 25 protokół. Nie martw się, jeśli niektóre z nich zostaną zmiażdżone, ponieważ pomogą utrzymać mieszaninę w cieście.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
PieprzPieprz
BoczekBoczek
SmalecSmalec
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
3
Wymieszaj ser, posmakuj i dostosuj przyprawę. Naciśnij na ziemniaki, aby wyrównać je na patelni. Włączyć ciepło do wysokiej i niech gotować bez mieszania, aż dno jest rumiane, 3 do 5 protokół. Naciśnij ciasto od czasu do czasu, aby trzymać go razem. Po zakończeniu powinien być brązowy na krawędziach i zacząć ciągnąć z boków patelni. Zdejmij patelnię z ognia, obróć nóż wokół krawędzi, aby poluzować ciasto i odwróć je na rozgrzany talerz.
Składniki, których będziesz potrzebować
PrzyprawyPrzyprawy
ZiemniakZiemniak
SerSer
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
NóżNóż
PatelniaPatelnia
4
Podawać na gorąco.

Wyposażenie

TrudnośćŚredni
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia12
Magazyn