Placek ziemniaczany z Napoli (Gatto)
Placek ziemniaczany z Napoli (Gatto) może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera około 40g białka, 37g tłuszczu i w sumie 693 kalorii. Ten przepis służy 8. Za $2.95 za porcję, ten przepis okładki 29% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 2 godziny. Udaj się do sklepu i podnieś pietruszkę, jajka, pecorino i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać mleko, możesz podążać za tym daniem głównym z Milky Way Brownie Bites jako deser. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 56%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Gattò di patate (placek ziemniaczany), Polędwica wieprzowa alla Napoli, oraz Eggs Napoli Aka Monday Morning Eggs dla podobnych przepisów.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 450 F.
Napełnij garnek do makaronu wodą i dodaj całe ziemniaki. Doprowadź wodę do wrzenia i gotuj do miękkości, około 45 minut.
Odcedź i obierz ziemniaki i przepuść je przez młyn spożywczy. Gdy ziemniaki są jeszcze ciepłe, umieść je w misce i połącz jajka, ricottę, sery, soppressata, mleko i pietruszkę. Wymieszaj na tyle, aby równomiernie wymieszać.
Posmaruj 12-calową tortownicę 2 łyżkami masła i posyp bułką tartą.
Umieść połowę mieszanki ziemniaczanej na patelni i delikatnie wygładź ją do krawędzi.
Posyp mozzarellą mieszankę ziemniaczaną, do 1/2 cala od zewnętrznej krawędzi, ale nie ponad. Ostrożnie posmaruj pozostałą mieszankę ziemniaczaną i wygładź mokrą szpatułką.
Posyp pozostałą bułką tartą i posyp pozostałym masłem.
Umieść gatto w piekarniku i gotuj przez 25 do 30 minut, aż na wierzchu będzie jasnozłoty.
Wyjąć z piekarnika, odstawić na 15 minut, rozformować i podawać w plastrach.