Placek ziemniaczany z Napoli (Gatto)

Placek ziemniaczany z Napoli (Gatto)
Placek ziemniaczany z Napoli (Gatto) może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera około 40g białka, 37g tłuszczu i w sumie 693 kalorii. Ten przepis służy 8. Za $2.95 za porcję, ten przepis okładki 29% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 2 godziny. Udaj się do sklepu i podnieś pietruszkę, jajka, pecorino i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać mleko, możesz podążać za tym daniem głównym z Milky Way Brownie Bites jako deser. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 56%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Gattò di patate (placek ziemniaczany), Polędwica wieprzowa alla Napoli, oraz Eggs Napoli Aka Monday Morning Eggs dla podobnych przepisów.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 450 F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego
2
Napełnij garnek do makaronu wodą i dodaj całe ziemniaki. Doprowadź wodę do wrzenia i gotuj do miękkości, około 45 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, UgotowanePokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, Ugotowane
Przepis Na PizzocheriPrzepis Na Pizzocheri
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
3
Odcedź i obierz ziemniaki i przepuść je przez młyn spożywczy. Gdy ziemniaki są jeszcze ciepłe, umieść je w misce i połącz jajka, ricottę, sery, soppressata, mleko i pietruszkę. Wymieszaj na tyle, aby równomiernie wymieszać.
Składniki, których będziesz potrzebować
SoppressataSoppressata
Pokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, UgotowanePokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, Ugotowane
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
1-1/2 Szklanki Pieczonej Słodkiej Czerwonej Papryki, Odsączonej I Drobno Posiekanej1-1/2 Szklanki Pieczonej Słodkiej Czerwonej Papryki, Odsączonej I Drobno Posiekanej
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
3/4 Szklanki Plus 2 łyżki Mleka Odparowanego3/4 Szklanki Plus 2 łyżki Mleka Odparowanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki W Czekoladzie, Takie Jak M&M'sCukierki W Czekoladzie, Takie Jak M&M's
4
Posmaruj 12-calową tortownicę 2 łyżkami masła i posyp bułką tartą.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeżo Starty Parmigiano-Reggiano I Więcej Do Smakuświeżo Starty Parmigiano-Reggiano I Więcej Do Smaku
1 Szklanka Posiekanej Cebuli1 Szklanka Posiekanej Cebuli
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Bita śmietana I Prażone Płatki MigdałówBita śmietana I Prażone Płatki Migdałów
5
Umieść połowę mieszanki ziemniaczanej na patelni i delikatnie wygładź ją do krawędzi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, UgotowanePokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, Ugotowane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
6
Posyp mozzarellą mieszankę ziemniaczaną, do 1/2 cala od zewnętrznej krawędzi, ale nie ponad. Ostrożnie posmaruj pozostałą mieszankę ziemniaczaną i wygładź mokrą szpatułką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czubata łyżeczka Posiekanej świeżej Pietruszki LiściastejCzubata łyżeczka Posiekanej świeżej Pietruszki Liściastej
Pokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, UgotowanePokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, Ugotowane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Duże Precle Oblane Jogurtem4 Duże Precle Oblane Jogurtem
7
Posyp pozostałą bułką tartą i posyp pozostałym masłem.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeżo Starty Parmigiano-Reggiano I Więcej Do Smakuświeżo Starty Parmigiano-Reggiano I Więcej Do Smaku
1 Szklanka Posiekanej Cebuli1 Szklanka Posiekanej Cebuli
8
Umieść gatto w piekarniku i gotuj przez 25 do 30 minut, aż na wierzchu będzie jasnozłoty.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego
9
Wyjąć z piekarnika, odstawić na 15 minut, rozformować i podawać w plastrach.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs
Porcje8
Ocena Zdrowia25
Magazyn