Placek ziemniaczany, seler i Gruyère
Ziemniaki, seler i ciasto Gruyère wymaga ok. 45 minut od początku do końca. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 735 kalorii, 29g białka, oraz 31 g tłuszczu każdy. Na 3,84 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Jeśli masz sól, śmietanę, bulion z kurczaka i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Przynosi wam to moje przepisy. Z łyżeczką wynik 50%, to danie jest dobre. Podobne przepisy to Gruyere Potato Bake, Zapiekanka Ziemniaczana Z Gruyère, oraz Tartaletki Ziemniaczano-Gruyère.
Instrukcje
W średnim rondlu umieść bulion, ziemniaki, tymianek, sól i pieprz. Przykryć i doprowadzić do wrzenia. Odkryć i dusić, aż ziemniaki są po prostu miękkie, o 5 protokół.
Ziemniaki wyjąć łyżką szczelinową i przenieść do miski.
Dodaj seler i śmietanę do gotującego się bulionu i gotuj, często mieszając, aż seler będzie bardzo delikatny, a śmietana zgęstnieje, około 10 minut.
Dodać mieszaninę selera do ziemniaków i złożyć delikatnie połączyć.
Tymczasem olej dwie 12-calowe patelnie do pizzy lub duże blachy do pieczenia. Naciśnij ciasto na 9-na-13-calowy prostokąt na każdej przygotowanej patelni.
Piec, aż ciasto zacznie brązowieć, o 7 protokół. Łyżka mieszanki ziemniaków na ciasto.
Posypać serem na wierzchu i piec, aż ser i skorupa są złote, o 15 protokół.
Spróbuj cienko pokrojonego kopru włoskiego zamiast selera. Będziesz potrzebował łącznie półtora szklanki pokrojonych warzyw.
Rekomendacja win: Pinotage to winogrono unikalne dla Republiki Południowej Afryki. Tworzy miękkie, soczyste czerwone wino o smaku jagodowym z dymnymi akcentami zbliżonymi do syrah. Pinotage będzie piękny z Gruyre w tym daniu.