Placek z rukolą, szparagami i jajkami sadzonymi

Placek z rukolą, szparagami i jajkami sadzonymi
Jedna porcja tego dania zawiera ok. 28g białka, 30 g tłuszczu, oraz w sumie 622 kalorie. Na 2,07 zł za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Mieszanka oliwy z oliwek plus dodatkowe, kłosy kukurydzy, szparagi; łodygi, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak aromatyczne. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 35 minut. Z łyżeczką wynik 57%, to danie jest solidne. Spróbuj Placek Z Rukolą, Szparagami I Jajkami Sadzonymi, Sałatka z rukoli z chrupiącym Proscuitto, parmezanem i jajkami sadzonymi, oraz Jajka sadzone i szparagi z parmezanem dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Umieść szpinak w misce bezpiecznej dla mikrofalówki.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzpinakSzpinak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
MikrofalówkaMikrofalówka
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
2
Posypać wodą. Mikrofalówka do włączenia, około 20 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
MikrofalówkaMikrofalówka
3
Odcedzić, naciskając naspinach, aby uwolnić płyn.
4
Umieść szpinak, 1 łyżkę rukoli, 1/2 szklanki oleju i czosnek w blenderze.Zmiksować do uzyskania gruboziarnistego puree.
Składniki, których będziesz potrzebować
RukolaRukola
SzpinakSzpinak
CzosnekCzosnek
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
5
Transferpesto do małej miseczki. Doprawić do smaku solą i pieprzem. DO AHEAD: może być wykonany 1 dzień naprzód. Kryj się i wyluzuj.
Składniki, których będziesz potrzebować
PieprzPieprz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
6
Wymieszać 1/4 szklanki ciepłej wody i miodu wmałe miski. Wymieszać drożdże.
Składniki, których będziesz potrzebować
MiódMiód
WodaWoda
DrożdżeDrożdże
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
7
Pozostaw do Pieniawy, około 10 minut.
8
Mąkę i sól umieścić w mikserze stojącym wyposażonym w przystawkę do ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser StojącyMikser Stojący
9
Dodać 3/4 szklanki ciepłej wodyi mieszaniny drożdży.
Składniki, których będziesz potrzebować
DrożdżeDrożdże
10
Wymieszać na średniej prędkościtil ciasto przychodzi razem i ciągnie awayz boków miski, dodając więcej wodyby łyżki stołowe, jeśli zbyt suche, o 2 do 3minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
11
Umyj dużą miskę olejem. Formdough into ball.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
12
Umieścić w misce; obrócić do płaszcza.Przykryć plastikiem; umieścić w ciepłym ciągu-freearea do podwojenia objętości, około 1 godziny.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
13
Umieść kamień do pizzy lub blachę do pieczenia inoven (jeśli używasz obramowanej blachy do pieczenia, odwróconej blachy, krawędzi w dół). Rozgrzej piekarnik do500°F. zagnieść ciasto w misce. Przykryj i puść ponownie, aż podwoi się objętość, około 45 minut. Ciasto podzielić na 4 równe porcje.Uformuj każdą porcję w kulkę.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
Kamień Do PizzyKamień Do Pizzy
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
PiekarnikPiekarnik
14
Umieścić na powierzchni flouredwork; przykryć folią i pozostawić 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
15
Posypać bez brzegów blachy do pieczenia zkornmeal. Pracując z 1 kulką na raz,rozwałkuj ciasto na mące do owalu 12x7 cali.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
RolkaRolka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
16
Przenieś do arkusza.
17
Rozłóż 2 łyżki pesto na cieście, pozostawiając 1/2-calowy zwykły Brzeg.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
CiastoCiasto
świeży Groszek łuskany Lub Rozmrożony, Mrożony Groszek Organicznyświeży Groszek łuskany Lub Rozmrożony, Mrożony Groszek Organiczny
18
Posypać 1/4 ziemniaków, 1 / 4of szparagi, 1/4 kukurydzy i 1/4 grochu overpesto. Łyżka trzy 1-łyżka dollopsricotta na warzywa. Slide Pizza ontostone; piec, aż skorupa jest złoty brąz nabottom i wokół krawędzi, 10 do 12 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
SzparagiSzparagi
ZiemniakZiemniak
Ser Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 CalaSer Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 Cala
KukurydzaKukurydza
GrochGroch
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
19
Tymczasem szczotka nonstick patelni zolej; podgrzać na średnim ogniu. Crack 2 jajka na patelni; gotować, aż białka są ustawioneale żółtka są nadal płynne, o 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółtko Jajażółtko Jaja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
20
Przenieś pizzę na powierzchnię roboczą.
21
Miejsce 2 jajka sadzone na pizzy. Scatter Ogolone
Składniki, których będziesz potrzebować
JajkoJajko
22
Liście parmezanu i rukoli.
Składniki, których będziesz potrzebować
RukolaRukola
ParmezanParmezan
23
Pokroić w kliny i podawać. Powtórz z pozostałym ciastem, pesto, ziemniakami, szparagami, kukurydzą, groszkiem, ricottą i jajkami.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzparagiSzparagi
ZiemniakZiemniak
Ser RicottaSer Ricotta
CiastoCiasto
świeży Groszek łuskany Lub Rozmrożony, Mrożony Groszek Organicznyświeży Groszek łuskany Lub Rozmrożony, Mrożony Groszek Organiczny
KukurydzaKukurydza
JajkoJajko
GrochGroch
1
Spróbuj Bishop ' s Peak 2008 Pinot Noir (Kalifornia, $20).
Składniki, których będziesz potrzebować
Pinot NoirPinot Noir
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs, 35 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia20
Magazyn