Placek pasterski ze słodkimi ziemniakami
Placek pasterski ze słodkimi ziemniakami wymaga z grubsza 1 godzina i 25 minut od początku do końca. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 265 kalorii, 23G białka, oraz 7G tłuszczu każdy. Na 1,91 zł za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz sos worcestershire, szpinak, Yukon złote ziemniaki, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Jest dostarczany przez BettyCrocker.com. wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 66%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Placek pasterski ze słodkimi ziemniakami, Swede & potato Rösti-zapiekanka pasterska, oraz Saturdays with Rachael Ray-Potato Tot-Topped Shepherd ' s Pie dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 191°. spryskaj płytką 2-ćwiartkową zapiekankę sprayem do gotowania. W 12-calowej patelni nonstick, gotować wołowinę, cebula, marchew i czosnek na średnim ogniu 5 do 7 minut, mieszając od czasu do czasu, aż wołowina jest dokładnie gotowane; odcedzić. Wymieszać w bulionie, pasta pomidorowa, sos Worcestershire, 3/4 łyżeczki soli i tymianku.
Podgrzać do wrzenia; zmniejszyć ciepło. Przykryć; dusić 10 minut.
W małej misce wymieszać mąkę i wodę. Wymieszać z mieszaniną wołowiny. Gotować 2 protokół, mieszając, aż zgęstnieje. Wymieszać ze szpinakiem. W dużym rondlu umieść ziemniaki i wystarczającą ilość wody do przykrycia. Dusić 10 do 15 minut lub do miękkości; odcedzić. W dużej misce, ubić ziemniaki, mleko, masło i pozostałe 1/2 łyżeczki soli, aż będzie gładka.
Łyżka mieszanki wołowiny do zapiekanki. Top z mieszanki ziemniaków.
Piec odkryte 30 minut lub aż ziemniaki zaczną brązowieć.