Placek pasterski ze słodkich ziemniaków
Placek pasterski ze słodkich ziemniaków zajmuje mniej więcej 1 godzina i 45 minut od początku do końca. Ten przepis służy 6 i kosztuje $2.63 za porcję. Jedna porcja zawiera 365 kalorii, 18g białka, oraz 7G tłuszczu. 38 osób uznało ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Mieszanka oleju rzepakowego, probiotycznego jogurtu, słodkich ziemniaków i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Ogólnie ten przepis zarabia super spoonacular wynik 84%. Podobne przepisy to Placek pasterski ze słodkich ziemniaków, Placek pasterski ze słodkich ziemniaków, oraz Placek pasterski ze słodkich ziemniaków.
Instrukcje
Rozgrzać olej na dużej patelni, a następnie smażyć cebulę przez 6 minut, aż zacznie się złocić.
Dodać czosnek, marchew i tymianek, i gotować przez 4 Min więcej. Wymieszać mielone, rozbijając je łyżką. Gdy zmieni kolor na brązowy, dodać soczewicę i brukiew z mąką. Gotować przez 1-2 min, następnie stopniowo dodawać bulion i czerwone wino. Przykryć i gotować na wolnym ogniu przez 35-40 minut.
W międzyczasie gotować wszystkie ziemniaki przez 15-20 minut do miękkości, następnie odcedzić i rozgnieść z jogurtem, gałką muszkatołową i czarnym pieprzem. Mieszankę mięsną przełożyć do 2-litrowego naczynia żaroodpornego, rozprowadzić lub wymieszać na wierzchu, następnie grillować, aż polewa zacznie brązowieć. (Jeśli robisz z wyprzedzeniem, podgrzej w piekarniku w temperaturze 180C / 160C fan / gas 4 przez 45 minut.)
Podawać z zielonymi warzywami, takimi jak groszek i brokuły.