Placek Maślany
Placek maślany to Wegetariańskie deser. Jedna porcja zawiera 402 kalorie, 5G białka, oraz 20 g tłuszczu. Ten przepis służy 8 i kosztuje 67 centów za porcję. Idź do sklepu i odebrać masło, piecrust, żółtka, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 12%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Spróbuj [] Sałatka z grillowanym czosnkiem i maślanką z kurczaka z sosem Maślankowo-Tahini, Gofry maślane z maślanką smażony kurczak, oraz Najbardziej puszyste naleśniki maślane z sosem maślanym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
W mikserze z nasadką trzepaczki dobrze zmiksować masło, a następnie dodać cukier i nadal śmietanę, aż będzie lekka i puszysta.
Dodać żółtka i zmiksować, a następnie wymieszać z mąką. Mikserem dodać powoli maślankę, następnie sok z cytryny i skórkę.
W osobnej misce ubijamy białka na sztywne szczyty. Złóż 1/3 z nich do ciasta maślanego, a następnie drugi i trzeci dodatek składany po każdym z nich.
Wlać nadzienie do ślepej upieczonej skórki i posypać wierzch gałką muszkatołową.
Piec przez 40 minut, aż góra będzie złotobrązowa, a nadzienie będzie twarde. Schłodzić i podawać w temperaturze pokojowej.