Pizza Z Łososia Wędzonego Na Cienkim Cieście
Pizza z łososia wędzonego na cienkim cieście może być tylko Morze Śródziemne przepis, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 286 kalorii, 11g białka, oraz 12g tłuszczu każdy. Na 1,37 zł za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz koszerną sól, kapary, oliwę z oliwek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za pescatarian dieta. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 49%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Pizza z wędzonym łososiem i skórką pełnoziarnistą, Pizza Cienka, oraz Odkrywcy Cienkie Ciasto Pizza dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz 1/2 szklanki ciepłej wody i drożdży w misce miksera stojaka z hakiem do ciasta; odstawić 5 minut lub do bąbelków.
Dodać olej i sól do mieszaniny drożdży. Odważyć lub lekko łyżkę mąki do suchych miarek; wyrównać nożem.
Posypać mąkę na mieszaninie drożdży; wymieszać 2 minuty lub do miękkiego ciasta formy.
Umieścić ciasto w dużej misce pokrytej sprayem do gotowania; przykryć powierzchnię ciasta folią z tworzywa sztucznego lekko pokrytą sprayem do gotowania. Przechowywać w lodówce 24 godziny.
Ustaw stojak piekarnika w najniższym ustawieniu.
Umieść kamień do pizzy na najniższym stojaku. Rozgrzej piekarnik do 55
Rozgrzej kamień pizzy 30 minut przed pieczeniem ciasta.
Odstawić, przykryte, 1 godzinę lub aż ciasto osiągnie temperaturę pokojową. Rozwal ciasto.
Ciasto rozwałkować na bardzo cienkie 14-calowe koło na lekko posypanej mąką blasze do pieczenia, bez uniesionych krawędzi, posypane mąką kukurydzianą. Zaciśnij krawędzie, aby utworzyć 1/2-calową granicę. Ciasto przebić kilka razy widelcem.
Wsuń ciasto na rozgrzany kamień do pizzy, używając szpatułki jako przewodnika.
Piec w 550 przez 4 minuty.
Wyjąć z piekarnika; ser rozprowadzić równomiernie na cieście. Ułóż kapary i cebulę na serze.
Piec dodatkowe 5 minut lub aż skorupa jest złoty kolor. Wierzch równomiernie z łososiem; posypać koperkiem.
Pizzę pokroić na 8 klinów.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Łosoś świetnie komponuje się z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Antica Chardonnay (Mountain Select) z 4.5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 29 dolarów za butelkę.
![Antica Chardonnay (Mountain Select)]()
Antica Chardonnay (Mountain Select)
Chardonnay 2017 jest żywy i bogaty w kuszące aromaty, które prowadzą do mocnego rdzenia smaków gruszki, jabłka i moreli w cieniu lekko przyprawionego dębu. Na podniebieniu wino oferuje warstwę po warstwie utrzymujących się smaków. Wino podkreśla czystość odmianową elegancją i świeżością na podniebieniu.Chardonnay zebrano od 4 do 31-letnich win z wybranych części dziewięciu bloków winnic, które są sadzone na wysokości 1,413-1,494 stóp. Tegoroczna selekcja składała się z 10 klonów Chardonnay—dziewięciu burgundzkich i uznanej selekcji Heritage Weimer—które razem tworzą złożoność aromatów i smaków, których szukamy dla naszej górskiej selekcji Chardonnay.