Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów śródziemnomorskich, więc spróbuj domowej roboty Pizzan. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 30g białka, 27 g tłuszczu, oraz w sumie 766 kalorii. Na 1,65 zł za porcję, ten przepis okładki 28% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Przepis ten zachwycił 7923 osoby. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 30 minut. Udaj się do sklepu i podnieś ciepłą wodę, sos pomidorowy, szynkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Sprawdza się jako danie główne. Jest on dostarczany przez proste przepisy. Z łyżeczką wynik 0%, to danie jest bardzo złe (ale nadal można naprawić). Podobne przepisy to Domowe ciasto na pizzę Mellow Mushroom I Kopia Kot Mellowterranean Pizza, Pieczona Pizza pomidorowa ze świeżą bazylią i sosem do pizzy domowej roboty, oraz Sos do pizzy domowej roboty (American Homemade with McCormick).
Instrukcje
1
Robienie ciasta na pizzę
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek Z Pierwszego Tłoczenia I Więcej Za Pergamin
1
Umieść ciepłą wodę w dużej misce wytrzymałego miksera stojącego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mielony Cynamon, świeżo Starta Gałka Muszkatołowa I Mielone Goździki, Zmieszane
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
2
Posypać drożdże ciepłą wodą i odstawić na 5 minut, aż drożdże się rozpuszczą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Sos Pomidorowy Hunt's® Z Bazylią, Czosnkiem I Oregano
3
Po 5 minutach wymieszać, jeśli drożdże nie rozpuściły się całkowicie. Drożdże powinny zacząć się pienić lub kwitnąć, wskazując, że drożdże są nadal aktywne i żywe.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Pomidorowy Hunt's® Z Bazylią, Czosnkiem I Oregano
4
(Należy pamiętać, że jeśli używasz "drożdże instant" zamiast "aktywnych drożdży", nie jest wymagane sprawdzanie. Wystarczy dodać do mąki w następnym kroku.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Aktywne Suche Drożdże
Lorann Profesjonalna Kuchnia®
5
2 wyrobić i wyrabiać ciasto do pizzy: za pomocą przystawki do mieszania mieszaj mąkę, sól, cukier i oliwę z oliwek na małej prędkości przez minutę. Następnie wymień mieszadło na hak do ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)
Lorann Profesjonalna Kuchnia®
Żółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
(duża Tuba)
6
Wyrobić ciasto na pizzę na niskiej do średniej prędkości za pomocą haka do ciasta około 7-10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
7
Jeśli nie masz miksera, możesz wymieszać składniki i wyrabiać je ręcznie.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji
8
Ciasto powinno być trochę lepkie lub lepkie w dotyku. Jeśli jest zbyt mokry, posypać trochę więcej mąki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
Lorann Profesjonalna Kuchnia®
9
Niech ciasto rośnie:
Składniki, których będziesz potrzebować
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
10
Rozłóż cienką warstwę oliwy z oliwek na środku dużej miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
11
Umieść ciasto do pizzy w misce i obróć je tak, aby pokryło się olejem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek Z Pierwszego Tłoczenia I Więcej Za Pergamin
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
12
W tym momencie możesz wybrać, jak długo chcesz, aby ciasto fermentowało i rosło. Powolna fermentacja (24 godziny w lodówce) spowoduje bardziej złożone smaki w cieście. Szybka fermentacja (1,5 godziny w ciepłym miejscu) pozwoli na wyrośnięcie ciasta w stopniu wystarczającym do pracy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
13
Ciasto przykryć folią.
Składniki, których będziesz potrzebować
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Takie Jak Sery Do Tacos
14
Aby uzyskać szybki wzrost, umieść ciasto w ciepłym miejscu (75°F do 29°) na 1 1/2 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
15
Aby uzyskać średni wzrost, umieść ciasto w zwykłym miejscu o temperaturze pokojowej (Twój blat kuchenny będzie dobrze) na 8 godzin. Dla dłuższego wyrośnięcia schłodzić ciasto w lodówce przez 24 godziny (nie więcej niż 48 godzin).
Składniki, których będziesz potrzebować
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
16
Im dłuższy wzrost (do punktu), tym lepszy smak będzie miała skorupa.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słoik Bezpestkowych Konfitur Malinowych
17
Wykonaj instrukcje zamrażania z wyprzedzeniem
18
Po wyrośnięciu ciasta na pizzę można go zamrozić, aby później użyć. Podziel ciasto na pół (lub wielkości porcji, które będą używane do pizzy).
Składniki, których będziesz potrzebować
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
19
Umieść na papierze pergaminowym lub lekko posypanym mąką naczyniu i umieść, Odkryte, w zamrażarce na 15 do 20 minut. Następnie wyjmij z zamrażarki i umieść w pojedynczych workach zamrażarki, usuwając z nich jak najwięcej powietrza. Zwrócić do zamrażarki i przechowywać do 3 miesięcy.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ziarna Espresso Oblane Ciemną Czekoladą
20
Rozmrozić ciasto na pizzę w lodówce przez noc lub przez 5 do 6 godzin. Następnie pozostawić ciasto w temperaturze pokojowej przez 30 minut, a następnie rozciągnąć je w kolejnych krokach.
Składniki, których będziesz potrzebować
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
21
Przygotowanie pizzy
1
Umieść kamień do pizzy na stojaku w dolnej trzeciej części piekarnika. Rozgrzej piekarnik do temperatury 246° przez co najmniej 30 minut, najlepiej godzinę. Jeśli nie masz kamienia do pizzy, możesz użyć patelni do pizzy lub grubej blachy do pieczenia; potrzebujesz czegoś, co nie wypaczy się w wysokich temperaturach.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pillsbury® Creamy Supreme® Lukier Waniliowy
1 Zielona Cebula, Pokrojona W Plasterki, Do Dekoracji (opcjonalnie)
świeże Mięso Krabów, Odsączone I Dobrze Zebrane Na Muszle
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
3
Zdjąć plastikową osłonkę z ciasta. Kurz ręce z mąką i wcisnąć ciasto w dół tak, że spuszcza trochę powietrza. Ciasto podzielić na pół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
Lorann Profesjonalna Kuchnia®
4
Uformować dwie okrągłe kulki ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
5
Umieść każdy w swojej misce, przykryj plastikiem i odstaw na 15 minut (lub do 2 godzin).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
6
3 Dodatki Prep: przygotuj pożądane dodatki. Pamiętaj, że nie będziesz chciał załadować każdą pizzę z dużą ilością dodatków, ponieważ skorupa nie skończy się w ten sposób chrupiąca.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słoik Bezpestkowych Konfitur Malinowych
7
Około jednej trzeciej szklanki sosu pomidorowego i sera wystarczy na jedną pizzę. Jeden do dwóch cienko pokrojonych grzybów pokryje pizzę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula, Drobna Kostka (zostaw Do Dekoracji)
Cienkie Krążki Słodkiej Czerwonej Papryki
Sos żurawinowy, Do Podania
8
4 spłaszczyć kulkę ciasta i rozciągnąć na okrągło: pracując jedną kulkę ciasta na raz, weź jedną kulkę ciasta i spłaszcz ją dłońmi na lekko posypanej mąką powierzchni roboczej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
9
Zaczynając od środka i pracując na zewnątrz, opuszkami palców dociskaj ciasto do grubości 1/2 cala. Obróć i rozciągnij ciasto, aż nie rozciągnie się dalej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
10
Niech ciasto relaks 5 minut, a następnie nadal rozciągać go aż osiągnie żądaną średnicę - 10 do 12 cali.
Składniki, których będziesz potrzebować
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
11
Traktuj ciasto delikatnie!
Składniki, których będziesz potrzebować
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
12
Możesz również przytrzymać krawędzie ciasta palcami, pozwalając ciasto zawiesić i rozciągnąć, pracując wokół krawędzi ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
13
Jeśli pojawi się dziura w cieście, umieść ciasto na mące i popchnij ciasto z powrotem, aby uszczelnić otwór.
Składniki, których będziesz potrzebować
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
14
Użyj dłoni, aby spłaszczyć krawędź ciasta, gdzie jest grubsza. Uszczypnij krawędzie, jeśli chcesz utworzyć wargę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
15
Wyszczotkuj ciasto z oliwą z oliwek: użyj końcówek palców, aby nacisnąć i zrobić wgniecenia wzdłuż powierzchni ciasta, aby zapobiec bulgotaniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
16
Wierzch ciasta posmarować oliwą z oliwek (aby nie rozmiękło od dodatków).
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
17
Niech reszta kolejne 10-15 minut.
18
Powtórz z drugą kulką ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
19
Posyp skórkę do pizzy mączką kukurydzianą, połóż spłaszczone ciasto na wierzchu: lekko posyp skórkę do pizzy (lub płaską blachę do pieczenia) mączką kukurydzianą. (Mączka kukurydziana będzie działać jak małe łożyska kulkowe, aby pomóc przenieść pizzę ze skórki do pieca.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Opcjonalnie Pokrojona W Cienkie Plasterki świeża Bazylia
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
Posyp mąkę kukurydzianą na kamieniu do pieczenia w piekarniku (uważaj na ręce, piekarnik jest gorący!). Delikatnie potrząśnij skórką, aby zobaczyć, czy ciasto łatwo się przesunie, jeśli nie, delikatnie podnieś krawędzie pizzy i dodaj trochę więcej mąki kukurydzianej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opcjonalnie Pokrojona W Cienkie Plasterki świeża Bazylia
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
Piec pizzę jeden na raz, aż ciasto jest rumiane i ser jest złoty, około 10-15 minut. Jeśli chcesz, pod koniec czasu gotowania możesz posypać trochę więcej sera.
Sangiovese, Barbera Wine i Shiraz są doskonałym wyborem na pizzę. Najlepsze wino do pizzy zależy od dodatków! Pizza z czerwonym sosem będzie wymagała czerwonego wina z pewną kwasowością, taką jak barberan lub sangiovese. Dodaj pepperoni lub kiełbasę i możesz iść odważniej z syrah. Możesz spróbować Tenuta di Arceno Stradan al Sasso Chianti Classico Gran Selezione. Recenzenci bardzo to lubią z 4.3 z 5 gwiazdek i cena około 50 dolarów za butelkę.