Pizza Domowa

Pizza Domowa
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów śródziemnomorskich, więc spróbuj domowej roboty Pizzan. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 30g białka, 27 g tłuszczu, oraz w sumie 766 kalorii. Na 1,65 zł za porcję, ten przepis okładki 28% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Przepis ten zachwycił 7923 osoby. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 30 minut. Udaj się do sklepu i podnieś ciepłą wodę, sos pomidorowy, szynkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Sprawdza się jako danie główne. Jest on dostarczany przez proste przepisy. Z łyżeczką wynik 0%, to danie jest bardzo złe (ale nadal można naprawić). Podobne przepisy to Domowe ciasto na pizzę Mellow Mushroom I Kopia Kot Mellowterranean Pizza, Pieczona Pizza pomidorowa ze świeżą bazylią i sosem do pizzy domowej roboty, oraz Sos do pizzy domowej roboty (American Homemade with McCormick).

Instrukcje

1
Robienie ciasta na pizzę
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek Z Pierwszego Tłoczenia I Więcej Za PergaminOliwa Z Oliwek Z Pierwszego Tłoczenia I Więcej Za Pergamin
1
Umieść ciepłą wodę w dużej misce wytrzymałego miksera stojącego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mielony Cynamon, świeżo Starta Gałka Muszkatołowa I Mielone Goździki, ZmieszaneMielony Cynamon, świeżo Starta Gałka Muszkatołowa I Mielone Goździki, Zmieszane
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
2
Posypać drożdże ciepłą wodą i odstawić na 5 minut, aż drożdże się rozpuszczą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Sos Pomidorowy Hunt's® Z Bazylią, Czosnkiem I OreganoSos Pomidorowy Hunt's® Z Bazylią, Czosnkiem I Oregano
3
Po 5 minutach wymieszać, jeśli drożdże nie rozpuściły się całkowicie. Drożdże powinny zacząć się pienić lub kwitnąć, wskazując, że drożdże są nadal aktywne i żywe.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Pomidorowy Hunt's® Z Bazylią, Czosnkiem I OreganoSos Pomidorowy Hunt's® Z Bazylią, Czosnkiem I Oregano
4
(Należy pamiętać, że jeśli używasz "drożdże instant" zamiast "aktywnych drożdży", nie jest wymagane sprawdzanie. Wystarczy dodać do mąki w następnym kroku.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Aktywne Suche DrożdżeAktywne Suche Drożdże
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
5
2 wyrobić i wyrabiać ciasto do pizzy: za pomocą przystawki do mieszania mieszaj mąkę, sól, cukier i oliwę z oliwek na małej prędkości przez minutę. Następnie wymień mieszadło na hak do ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
(duża Tuba)(duża Tuba)
6
Wyrobić ciasto na pizzę na niskiej do średniej prędkości za pomocą haka do ciasta około 7-10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
7
Jeśli nie masz miksera, możesz wymieszać składniki i wyrabiać je ręcznie.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
8
Ciasto powinno być trochę lepkie lub lepkie w dotyku. Jeśli jest zbyt mokry, posypać trochę więcej mąki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
9
Niech ciasto rośnie: 
Składniki, których będziesz potrzebować
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
10
Rozłóż cienką warstwę oliwy z oliwek na środku dużej miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
11
Umieść ciasto do pizzy w misce i obróć je tak, aby pokryło się olejem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek Z Pierwszego Tłoczenia I Więcej Za PergaminOliwa Z Oliwek Z Pierwszego Tłoczenia I Więcej Za Pergamin
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
12
W tym momencie możesz wybrać, jak długo chcesz, aby ciasto fermentowało i rosło. Powolna fermentacja (24 godziny w lodówce) spowoduje bardziej złożone smaki w cieście. Szybka fermentacja (1,5 godziny w ciepłym miejscu) pozwoli na wyrośnięcie ciasta w stopniu wystarczającym do pracy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
13
Ciasto przykryć folią.
Składniki, których będziesz potrzebować
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Takie Jak Sery Do TacosTakie Jak Sery Do Tacos
14
Aby uzyskać szybki wzrost, umieść ciasto w ciepłym miejscu (75°F do 29°) na 1 1/2 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
15
Aby uzyskać średni wzrost, umieść ciasto w zwykłym miejscu o temperaturze pokojowej (Twój blat kuchenny będzie dobrze) na 8 godzin. Dla dłuższego wyrośnięcia schłodzić ciasto w lodówce przez 24 godziny (nie więcej niż 48 godzin).
Składniki, których będziesz potrzebować
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
16
Im dłuższy wzrost (do punktu), tym lepszy smak będzie miała skorupa.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słoik Bezpestkowych Konfitur MalinowychSłoik Bezpestkowych Konfitur Malinowych
17
Wykonaj instrukcje zamrażania z wyprzedzeniem
18
Po wyrośnięciu ciasta na pizzę można go zamrozić, aby później użyć. Podziel ciasto na pół (lub wielkości porcji, które będą używane do pizzy).
Składniki, których będziesz potrzebować
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
19
Umieść na papierze pergaminowym lub lekko posypanym mąką naczyniu i umieść, Odkryte, w zamrażarce na 15 do 20 minut. Następnie wyjmij z zamrażarki i umieść w pojedynczych workach zamrażarki, usuwając z nich jak najwięcej powietrza. Zwrócić do zamrażarki i przechowywać do 3 miesięcy.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ziarna Espresso Oblane Ciemną CzekoladąZiarna Espresso Oblane Ciemną Czekoladą
20
Rozmrozić ciasto na pizzę w lodówce przez noc lub przez 5 do 6 godzin. Następnie pozostawić ciasto w temperaturze pokojowej przez 30 minut, a następnie rozciągnąć je w kolejnych krokach.
Składniki, których będziesz potrzebować
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
21
Przygotowanie pizzy
1
Umieść kamień do pizzy na stojaku w dolnej trzeciej części piekarnika. Rozgrzej piekarnik do temperatury 246° przez co najmniej 30 minut, najlepiej godzinę. Jeśli nie masz kamienia do pizzy, możesz użyć patelni do pizzy lub grubej blachy do pieczenia; potrzebujesz czegoś, co nie wypaczy się w wysokich temperaturach.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pillsbury® Creamy Supreme® Lukier WaniliowyPillsbury® Creamy Supreme® Lukier Waniliowy
1 Zielona Cebula, Pokrojona W Plasterki, Do Dekoracji (opcjonalnie)1 Zielona Cebula, Pokrojona W Plasterki, Do Dekoracji (opcjonalnie)
świeże Mięso Krabów, Odsączone I Dobrze Zebrane Na Muszleświeże Mięso Krabów, Odsączone I Dobrze Zebrane Na Muszle
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
2
2 podzielić ciasto na dwie kulki: 
Składniki, których będziesz potrzebować
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
3
Zdjąć plastikową osłonkę z ciasta. Kurz ręce z mąką i wcisnąć ciasto w dół tak, że spuszcza trochę powietrza. Ciasto podzielić na pół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
4
Uformować dwie okrągłe kulki ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
5
Umieść każdy w swojej misce, przykryj plastikiem i odstaw na 15 minut (lub do 2 godzin).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
6
3 Dodatki Prep: przygotuj pożądane dodatki. Pamiętaj, że nie będziesz chciał załadować każdą pizzę z dużą ilością dodatków, ponieważ skorupa nie skończy się w ten sposób chrupiąca.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słoik Bezpestkowych Konfitur MalinowychSłoik Bezpestkowych Konfitur Malinowych
7
Około jednej trzeciej szklanki sosu pomidorowego i sera wystarczy na jedną pizzę. Jeden do dwóch cienko pokrojonych grzybów pokryje pizzę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula, Drobna Kostka (zostaw Do Dekoracji)Cebula, Drobna Kostka (zostaw Do Dekoracji)
Cienkie Krążki Słodkiej Czerwonej PaprykiCienkie Krążki Słodkiej Czerwonej Papryki
Sos żurawinowy, Do PodaniaSos żurawinowy, Do Podania
8
4 spłaszczyć kulkę ciasta i rozciągnąć na okrągło: pracując jedną kulkę ciasta na raz, weź jedną kulkę ciasta i spłaszcz ją dłońmi na lekko posypanej mąką powierzchni roboczej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
9
Zaczynając od środka i pracując na zewnątrz, opuszkami palców dociskaj ciasto do grubości 1/2 cala. Obróć i rozciągnij ciasto, aż nie rozciągnie się dalej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
10
Niech ciasto relaks 5 minut, a następnie nadal rozciągać go aż osiągnie żądaną średnicę - 10 do 12 cali.
Składniki, których będziesz potrzebować
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
11
Traktuj ciasto delikatnie!
Składniki, których będziesz potrzebować
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
12
Możesz również przytrzymać krawędzie ciasta palcami, pozwalając ciasto zawiesić i rozciągnąć, pracując wokół krawędzi ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
13
Jeśli pojawi się dziura w cieście, umieść ciasto na mące i popchnij ciasto z powrotem, aby uszczelnić otwór.
Składniki, których będziesz potrzebować
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
14
Użyj dłoni, aby spłaszczyć krawędź ciasta, gdzie jest grubsza. Uszczypnij krawędzie, jeśli chcesz utworzyć wargę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
15
Wyszczotkuj ciasto z oliwą z oliwek: użyj końcówek palców, aby nacisnąć i zrobić wgniecenia wzdłuż powierzchni ciasta, aby zapobiec bulgotaniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
16
Wierzch ciasta posmarować oliwą z oliwek (aby nie rozmiękło od dodatków).
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
17
Niech reszta kolejne 10-15 minut.
18
Powtórz z drugą kulką ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
19
Posyp skórkę do pizzy mączką kukurydzianą, połóż spłaszczone ciasto na wierzchu: lekko posyp skórkę do pizzy (lub płaską blachę do pieczenia) mączką kukurydzianą. (Mączka kukurydziana będzie działać jak małe łożyska kulkowe, aby pomóc przenieść pizzę ze skórki do pieca.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Opcjonalnie Pokrojona W Cienkie Plasterki świeża BazyliaOpcjonalnie Pokrojona W Cienkie Plasterki świeża Bazylia
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pillsbury® Creamy Supreme® Lukier WaniliowyPillsbury® Creamy Supreme® Lukier Waniliowy
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
20
Przygotowane spłaszczone ciasto przekładamy na skórkę do pizzy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
21
Jeśli ciasto straciło swój kształt podczas transferu, lekko uformuj je do pożądanych wymiarów.
Składniki, których będziesz potrzebować
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
22
Posmarować sosem pomidorowym i posypać dodatkami: łyżkę sosu pomidorowego, posypać serem i umieścić pożądane dodatki na pizzy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula, Drobna Kostka (zostaw Do Dekoracji)Cebula, Drobna Kostka (zostaw Do Dekoracji)
Sos żurawinowy, Do PodaniaSos żurawinowy, Do Podania
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
23
Posyp mąkę kukurydzianą na kamieniu do pizzy, przesuń pizzę na kamieniu do pizzy w piekarniku: 
Składniki, których będziesz potrzebować
Opcjonalnie Pokrojona W Cienkie Plasterki świeża BazyliaOpcjonalnie Pokrojona W Cienkie Plasterki świeża Bazylia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Zielona Cebula, Pokrojona W Plasterki, Do Dekoracji (opcjonalnie)1 Zielona Cebula, Pokrojona W Plasterki, Do Dekoracji (opcjonalnie)
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
24
Posyp mąkę kukurydzianą na kamieniu do pieczenia w piekarniku (uważaj na ręce, piekarnik jest gorący!). Delikatnie potrząśnij skórką, aby zobaczyć, czy ciasto łatwo się przesunie, jeśli nie, delikatnie podnieś krawędzie pizzy i dodaj trochę więcej mąki kukurydzianej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opcjonalnie Pokrojona W Cienkie Plasterki świeża BazyliaOpcjonalnie Pokrojona W Cienkie Plasterki świeża Bazylia
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
1 Szklanka Kurczaka Z Rożna Pokrojonego W Kostkę1 Szklanka Kurczaka Z Rożna Pokrojonego W Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
25
Przesuń pizzę ze skórki i na kamień do pieczenia w piekarniku.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
1
Piec pizzę jeden na raz, aż ciasto jest rumiane i ser jest złoty, około 10-15 minut. Jeśli chcesz, pod koniec czasu gotowania możesz posypać trochę więcej sera.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos żurawinowy, Do PodaniaSos żurawinowy, Do Podania
Słoik Bezpestkowych Konfitur MalinowychSłoik Bezpestkowych Konfitur Malinowych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone

Składniki

3556 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki1/2 szklanki ciepłej wody (105 ° F-115 ° F)1/2 szklanki ciepłej wody (105 ° F-115 ° F)2(może być lub przeglądać)pakiet aktywnych suchych drożdżypakiet aktywnych suchych drożdży490Orzechy dowolne (posiekane)3/4 szklanki mąki chlebowej3/4 szklanki mąki chlebowej2(zima)oliwa z oliwek extra virgin (pomiń, jeśli gotujesz pizzę w piecu do pizzy opalanym drewnem)oliwa z oliwek extra virgin (pomiń, jeśli gotujesz pizzę w piecu do pizzy opalanym drewnem)2(może być lub przeglądać)(duża tuba)(duża tuba)11 funt cukinii,Żółto-zielona lukrecja sznurkowataŻółto-zielona lukrecja sznurkowata1WES E Sztuka języka angielskiegoOliwa z oliwek Extra virginOliwa z oliwek Extra virgin1WES E Sztuka języka angielskiegoMąka kukurydziana (aby pomóc wsunąć pizzę na kamień pizzy)Mąka kukurydziana (aby pomóc wsunąć pizzę na kamień pizzy)1WES E Sztuka języka angielskiegoSos pomidorowy (gładki lub przecierany)Sos pomidorowy (gładki lub przecierany)28Orzechy dowolne (posiekane)Twardy ser m zarella, tartyTwardy ser m zarella, tarty1małeŚwieży, miękki ser mozzarella, podzielony na grudkiŚwieży, miękki ser mozzarella, podzielony na grudki1WES E Sztuka języka angielskiegoSer Fontina, tartySer Fontina, tarty1WES E Sztuka języka angielskiegoParmezan tartyParmezan tarty1WES E Sztuka języka angielskiegoSer Feta, pokruszonySer Feta, pokruszony1WES E Sztuka języka angielskiegoPieczarki, bardzo cienko pokrojone, jeśli surowe, inaczej najpierw podsmażonePieczarki, bardzo cienko pokrojone, jeśli surowe, inaczej najpierw podsmażone1WES E Sztuka języka angielskiegoPapryka, łodygi i nasiona usuwane, bardzo cienko pokrojonePapryka, łodygi i nasiona usuwane, bardzo cienko pokrojone1WES E Sztuka języka angielskiegoWłoskie pepperoncini, cienko pokrojoneWłoskie pepperoncini, cienko pokrojone1GłowaWłoska kiełbasa, gotowana a i pokruszonaWłoska kiełbasa, gotowana a i pokruszona1WES E Sztuka języka angielskiegoPosiekana świeża bazyliaPosiekana świeża bazylia1WES E Sztuka języka angielskiegoMała rukola, wrzucona do odrobiny oliwy z oliwek, dodana, gdy pizza wychodzi z piekarnikaMała rukola, wrzucona do odrobiny oliwy z oliwek, dodana, gdy pizza wychodzi z piekarnika1WES E Sztuka języka angielskiegoPestoPesto1WES E Sztuka języka angielskiegoPepperoni, cienko pokrojonePepperoni, cienko pokrojone1WES E Sztuka języka angielskiegoCebula, cienko pokrojona surowa lub karmelizowanaCebula, cienko pokrojona surowa lub karmelizowana1WES E Sztuka języka angielskiegoSzynka cienko pokrojonaSzynka cienko pokrojona

Polecane wino: Sangiovese, Wino Barbera, Shiraz

Sangiovese, Barbera Wine i Shiraz są doskonałym wyborem na pizzę. Najlepsze wino do pizzy zależy od dodatków! Pizza z czerwonym sosem będzie wymagała czerwonego wina z pewną kwasowością, taką jak barberan lub sangiovese. Dodaj pepperoni lub kiełbasę i możesz iść odważniej z syrah. Możesz spróbować Tenuta di Arceno Stradan al Sasso Chianti Classico Gran Selezione. Recenzenci bardzo to lubią z 4.3 z 5 gwiazdek i cena około 50 dolarów za butelkę.
Tenuta di Arceno Strada al Sasso Chianti Classico Gran Selezione
Tenuta di Arceno Strada al Sasso Chianti Classico Gran Selezione
2015 był idealnym ciepłym rocznikiem-nie za gorącym, w sam raz. Nos natychmiast uwalnia Tony wiciokrzewu i dżemu truskawkowego, kończąc na ziołowym odcieniu rozmarynu i cyprysu. Na podniebieniu moc tego wina imponuje. Jest eksplozja smaków, wszystkie oprawione w mocne jasne kwasy. W smakach dominują cierpkie żurawiny i maliny, ustępując miejsca wciąż nieuchwytnym, bujnym jagodom. W finiszu dominuje fasola wanilii z utrzymującym się czarnym pieprzem i skórką pomarańczy. Jest to ekscytujący rok dla Sangiovese i ma potencjał do wieku 15-20 lat.
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 30 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia22
Magazyn