Piwo i rozmaryn pieczony indyk
Piwo i rozmaryn pieczony indyk może być dobrym przepisem na rozszerzenie repertuaru dania głównego. Jedna porcja zawiera 508 kalorii, 70g białka, oraz 22g tłuszczu. Ten przepis służy 12 i kosztuje $1.43 za porcję. 213 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jest ona dostarczana przez Betty Crocker. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Dzień Ojca. Mieszanka piwa butelkowego, masła, pieprzu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Aby użyć pieprzu można śledzić to danie główne z Łatwy Deser Miętowy jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny. Ogólnie ten przepis zarabia niesamowity spoonacular wynik 92%. Spróbuj Piwo i rozmaryn pieczony indyk, Indyk Pieczony Z Rozmarynem, oraz Indyk Pieczony Z Rozmarynem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przesuń stojak piekarnika do najniższej pozycji.
Piekarnik rozgrzać do 163°.
Wyjąć i wyrzucić szyję i podroby z indyka. Spłukać indyka wewnątrz i na zewnątrz zimną wodą; osuszyć ręcznikami papierowymi. Przypnij skórę szyi do grzbietu indyka szaszłykiem. Wchodzisz na skrzydłach z tyłu indyka, więc wskazówki dotykają. W płytkiej patelni do pieczenia umieść indyka, pierś do góry.
W średniej misce do mikrofalówki wymieszać masło, musztardę, rozmaryn, sól, pieprz i piwo. Kuchenka mikrofalowa odkryte na wysokości 1 do 1 1/2 minuty, mieszając po 30 sekund, aż dobrze wymieszane.
1/3 mieszanki rozprowadzić równomiernie na powierzchni indyka. Przymocuj pałeczki perkusyjne razem ze sznurkiem bawełnianym. Włóż żaroodporny termometr do mięsa, aby końcówka była w najgrubszej części uda i nie dotykała kości.
Pieczemy 2 1/2 do 3 godzin, szczotkując dodatkową mieszanką piwa i soki z patelni co 30 minut. Indyk odbywa się, gdy termometr odczytuje 74°, a Pałki perkusyjne poruszają się łatwo po podniesieniu lub skręceniu. Jeśli to konieczne, przykryj pierś indyka folią o dużej wytrzymałości w ciągu ostatnich 1 godzin od 30 minut do 2 godzin pieczenia, aby zapobiec nadmiernemu brązowieniu.
Niech Turcja stać 15 do 20 minut dla łatwiejszego rzeźbienia.
Usuń szaszłyki przed krojeniem.
W międzyczasie zmierz kapanie i tyle wody, aby zrobić 2 filiżanki. W rondlu 2-quart, ciepła Kapi do wrzenia. W małej filiżance wymieszaj zimną wodę i mąkę, aż będzie gładka. Wymieszać mieszaninę mąki do wrzących kapieli. Nadal mieszając 2 do 3 minut dłużej lub aż sos zgęstnieje i bąbelkami.