Pilaf Z Dzikiego Ryżu
Pilaw z dzikiego ryżu może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 6 i kosztuje 64 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 227 kalorii, 7G białka, oraz 6G tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odebrać pieprz, masło, szalotki, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 35%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Spróbuj Pilaf Z Dzikiego Ryżu, Pilaf Z Dzikiego Ryżu, oraz Pilaf Z Dzikiego Ryżu dla podobnych receptur.
Instrukcje
Roztopić 2 łyżki masła w średnim rondlu, dodać cebulę i gotować na małym ogniu przez 5 do 10 minut, aż będzie przezroczysty.
Dodaj 5 szklanek wody, 2 łyżeczki soli i dziki ryż. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień do bardzo niskiego poziomu i gotować na wolnym ogniu, pod przykryciem, przez 50 minut do 1 godziny, aż ryż będzie miękki.
Umieść odsączony ryż w misce, dodaj pozostałą łyżkę masła, szalotki, 1 1/2 łyżeczki soli i pieprzu. Smak przypraw i podawać na gorąco.