Pikantny Chutney z pigwy i żurawiny

Pikantny Chutney z pigwy i żurawiny
Need a bezglutenowa i wegańska przyprawa? Pikantny chutney z pigwy i żurawiny może być spektakularnym przepisem do wypróbowania. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 504 kalorie, 1G białka, oraz 0g tłuszczu każdy. Na $3.3 za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Allrecipes ma 29 fanów. Jeśli masz wodę, mielone ziele angielskie, pigwy i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular 35%. Podobne przepisy to Chutney Z Pigwy Żurawinowej, Pikantny Chutney Żurawinowy, oraz Pikantny Żurawinowy Chutney Jalapeno.

Instrukcje

1
W dużym rondlu wymieszać cukier, goździki, ziele angielskie, cynamon i sól. Wymieszać z wodą, a następnie doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu, mieszając, aż cukier się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 C Cukru Kryształu (turbinado Lub Organiczny Cukier Trzcinowy)1/2 C Cukru Kryształu (turbinado Lub Organiczny Cukier Trzcinowy)
Może Dietetyczna śmietanka SodowaMoże Dietetyczna śmietanka Sodowa
Oliwa Z Oliwek Z Pierwszego Tłoczenia, 2 Obroty Patelni I Trochę Do SkropieniaOliwa Z Oliwek Z Pierwszego Tłoczenia, 2 Obroty Patelni I Trochę Do Skropienia
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
2
Dodaj pigwę i zmniejsz ciepło do niskiego poziomu. Gotuj i mieszaj, aż pigwa zmieni kolor na różowy, 4 do 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/3 Funta Pigwy – Obranej, Pozbawionej Gniazd Nasiennych I Pokrojonej W Kliny1 1/3 Funta Pigwy – Obranej, Pozbawionej Gniazd Nasiennych I Pokrojonej W Kliny
3
Wymieszaj skórkę pomarańczową, sok pomarańczowy, ocet i żurawinę. Zagotować na dużym ogniu, następnie zmniejszyć ogień do średnio-niskiego i gotować, aż żurawina pęknie i chutney zgęstnieje, około 20 minut. Całkowicie schłodzić przed podaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki 100% Owoców Jagodowych Do Smarowania1/2 Szklanki 100% Owoców Jagodowych Do Smarowania
Brzoskwinia Obrana I Pokrojona W Plasterki Lub 1 Szklanka Mrożonych, Niesłodzonych Brzoskwiń Pokrojonych W PlasterkiBrzoskwinia Obrana I Pokrojona W Plasterki Lub 1 Szklanka Mrożonych, Niesłodzonych Brzoskwiń Pokrojonych W Plasterki
Skórka PomarańczowaSkórka Pomarańczowa
Sugestia Podania: Sałata I Pokrojone PomidorySugestia Podania: Sałata I Pokrojone Pomidory
1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia3
Magazyn