Pikantny Chutney z pigwy i żurawiny
Need a bezglutenowa i wegańska przyprawa? Pikantny chutney z pigwy i żurawiny może być spektakularnym przepisem do wypróbowania. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 504 kalorie, 1G białka, oraz 0g tłuszczu każdy. Na $3.3 za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Allrecipes ma 29 fanów. Jeśli masz wodę, mielone ziele angielskie, pigwy i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular 35%. Podobne przepisy to Chutney Z Pigwy Żurawinowej, Pikantny Chutney Żurawinowy, oraz Pikantny Żurawinowy Chutney Jalapeno.
Instrukcje
W dużym rondlu wymieszać cukier, goździki, ziele angielskie, cynamon i sól. Wymieszać z wodą, a następnie doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu, mieszając, aż cukier się rozpuści.
Dodaj pigwę i zmniejsz ciepło do niskiego poziomu. Gotuj i mieszaj, aż pigwa zmieni kolor na różowy, 4 do 5 minut.
Wymieszaj skórkę pomarańczową, sok pomarańczowy, ocet i żurawinę. Zagotować na dużym ogniu, następnie zmniejszyć ogień do średnio-niskiego i gotować, aż żurawina pęknie i chutney zgęstnieje, około 20 minut. Całkowicie schłodzić przed podaniem.