Pikantny Bok Choy w sosie czosnkowym

Pikantny Bok Choy w sosie czosnkowym
Pikantny Bok Choy w sosie czosnkowym może być tylko sos, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 2G białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 95 kalorii. Ten przepis służy 4 i kosztuje 56 centów za porcję. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz bok choy, sos sojowy, olej sezamowy i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 30 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 73%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Bok Choy, Shiitake i kluski czosnkowe, Czosnek imbir cukinia makaron miska z łososiem i Bok Choy, oraz Pikantny Czosnek Grillowany Baby Bok Choy.

Instrukcje

1
Odetnij końce bok choy i posiekaj, utrzymując białe części oddzielnie od zielonego, ponieważ będą musiały gotować dłużej. Spłucz i zakręć lub osusz. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bok ChoyBok Choy
2
W małej misce lub filiżance wymieszaj olej roślinny i olej sezamowy. W oddzielnej większej misce wymieszać wodę, imbir, czosnek, sos ostrygowy, sos sojowy, brązowy cukier i płatki czerwonej papryki. Odłóż to na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki Czerwonej PaprykiPłatki Czerwonej Papryki
Olej RoślinnyOlej Roślinny
Sos OstrygowySos Ostrygowy
Brązowy CukierBrązowy Cukier
Olej SezamowyOlej Sezamowy
Sos SojowySos Sojowy
CzosnekCzosnek
ImbirImbir
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
3
Rozgrzać olej na dużej patelni lub wok na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
Opakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego RyżuOpakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego Ryżu
4
Dodaj bok choy łodygi pierwszy; mieszać smażyć przez kilka minut lub aż kawałki zaczynają się bladozielony. Gdy łodygi są prawie ugotowane, dodać liście; gotować i mieszać, aż liście zwiędną, 1 do 2 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bok ChoyBok Choy
5
Zdjąć z ognia i przenieść bok choy do naczynia do serwowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bok ChoyBok Choy
6
Wlać sos do patelni lub wok, i ustawić na średnim ogniu. Gotować, ciągle mieszając, aż sos lekko zgęstnieje, około 3 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
Opakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego RyżuOpakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego Ryżu
7
Wylać na bok choy i wrzucić lekko do herbu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bok ChoyBok Choy
TrudnośćNormalny
Gotowe W30 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia29
Rodzaje PotrawSos
Magazyn