Pikantny Bok Choy w sosie czosnkowym
Pikantny Bok Choy w sosie czosnkowym może być tylko sos, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 2G białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 95 kalorii. Ten przepis służy 4 i kosztuje 56 centów za porcję. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz bok choy, sos sojowy, olej sezamowy i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 30 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 73%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Bok Choy, Shiitake i kluski czosnkowe, Czosnek imbir cukinia makaron miska z łososiem i Bok Choy, oraz Pikantny Czosnek Grillowany Baby Bok Choy.
Instrukcje
Odetnij końce bok choy i posiekaj, utrzymując białe części oddzielnie od zielonego, ponieważ będą musiały gotować dłużej. Spłucz i zakręć lub osusz. Odstawić.
W małej misce lub filiżance wymieszaj olej roślinny i olej sezamowy. W oddzielnej większej misce wymieszać wodę, imbir, czosnek, sos ostrygowy, sos sojowy, brązowy cukier i płatki czerwonej papryki. Odłóż to na bok.
Rozgrzać olej na dużej patelni lub wok na średnim ogniu.
Dodaj bok choy łodygi pierwszy; mieszać smażyć przez kilka minut lub aż kawałki zaczynają się bladozielony. Gdy łodygi są prawie ugotowane, dodać liście; gotować i mieszać, aż liście zwiędną, 1 do 2 minut.
Zdjąć z ognia i przenieść bok choy do naczynia do serwowania.
Wlać sos do patelni lub wok, i ustawić na średnim ogniu. Gotować, ciągle mieszając, aż sos lekko zgęstnieje, około 3 minut.
Wylać na bok choy i wrzucić lekko do herbu.