Pikantne Szaszłyki Jagnięce Z Kminkiem
Pikantne szaszłyki jagnięce z kminkiem mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 383 kalorie, 30g białka, oraz 28g tłuszczu. Na 3,35 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka ciepła z grilla: średnio wysoka, Baranek, koszerna sól i pieprz oraz garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć olej roślinny, można śledzić to danie główne z Tort Kawowy Z Jagodami # SundaySupper jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 59%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Makaron Soba z pikantną jagnięciną Kminkową, Hot cumin Lamb wrap with crunchy slaw & spicy mayo, oraz Pikantne szaszłyki z jagnięciną i fetą z sałatką z greckiego brązowego ryżu dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść nasiona kminku w żeliwnej patelni na średnim ogniu i tosty, aż pachnące, o 2 protokół.
Przenieść 1 1/2 łyżki prażonych nasion kminku do młynka do przypraw i zmielić na drobny proszek.
Przełożyć mielony kminek do małej miski i ubić w pozostałych nasionach kminku, oleju, sosie sojowym, sherry, czosnku i zmiażdżonej czerwonej papryce. Doprawić solą i pieprzem do smaku.
Umieścić jagnięcinę w dużej plastikowej torebce zamykanej.
Zalać marynatą, zapieczętować i wrzucić, aby dokładnie pokryć jagnięcinę.
Umieścić w lodówce i marynować przez 2 godziny na noc.
Nawlecz jagnięcinę na szaszłyki.
Zapal jeden komin pełen węgla drzewnego. Gdy cały węgiel jest oświetlony i pokryty szarym popiołem, wylej i rozprowadź węgle równomiernie na całej powierzchni rusztu węglowego. Ustaw ruszt do gotowania na miejscu, przykryj grill i pozwól na rozgrzanie przez 5 minut. Oczyścić i naoliwić ruszt do grillowania. Grilluj szaszłyki, aż zbrązowieje ze wszystkich stron, 3-4 minuty na stronę.
Wyjmij na talerz, pozostaw na 5 minut, a następnie podawaj natychmiast.