Pikantne naleśniki z kaszy gryczanej z szynką i sosem Mornay

Pikantne naleśniki z kaszy gryczanej z szynką i sosem Mornay
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na poranny posiłek, więc spróbuj pikantnych naleśników z kaszy gryczanej z szynką i sosem Mornay. Na 3,01 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 276 kalorii, 16G białka, oraz 13g tłuszczu każdy. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Jeśli masz pod ręką mleko, jajko, szalotkę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 41%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Croque-Madame, SOS Mornay (kanapka z grillowaną szynką i serem z jajkiem sadzonym i sosem Mornay), Kalafiorowe Naleśniki Mornay, oraz Naleśniki Z Kaszy Gryczanej.

Instrukcje

1
Aby przygotować naleśniki, zważyć lub lekko łyżką 3 uncji (około 2/3 szklanki) mąki uniwersalnej do suchych miarek; wyrównać nożem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
NaleśnikiNaleśniki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
MiarkaMiarka
NóżNóż
2
W średniej misce wymieszać mąkę uniwersalną, 1 szklankę mleka, mąkę gryczaną, sól i jajko, mieszając trzepaczką do uzyskania gładkiej konsystencji. Przykryć i odstawić w temperaturze pokojowej 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Mąka GryczanaMąka Gryczana
MlekoMleko
SólSól
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
3
Podgrzej 9-calową patelnię z krepy lub patelnię nonstick na średnim ogniu. Patelnia z natryskiem do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
4
Wlać około 1/4 szklanki ciasta do środka patelni; szybko przechylić patelnię we wszystkich kierunkach, aby ciasto pokrywało patelnię cienką warstwą. Gotować około 1 minuty. Ostrożnie podnieś krawędź krepy szpatułką, aby sprawdzić doneness. Przekręć krepę, gdy można ją poluzować z patelni, a spód jest lekko rumiany; gotować 30 sekund.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzpatułkaSzpatułka
PatelniaPatelnia
5
Kładziemy krepę na ręczniku; chłodno. Powtórz procedurę pięć razy z pozostałym cieście. Ułóż naleśniki między pojedynczymi warstwami papieru woskowego lub ręczników papierowych, aby zapobiec przyklejeniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
NaleśnikiNaleśniki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
Papier WoskowanyPapier Woskowany
6
Rozgrzej piekarnik do 30
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
7
Aby przygotować nadzienie, podgrzej dużą patelnię nonstick na średnim ogniu. Patelnia z natryskiem do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
8
Dodać szynkę i czosnek na patelnię; gotować 3 minuty lub aż czosnek jest miękki i szynka jest lekko rumiane, często mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
SzynkaSzynka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
9
Dodać grzyby; zmniejszyć ogień do średnio-niskich. Przykryć i gotować 10 minut lub aż grzyby zaczną mięknąć, mieszając od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
GrzybyGrzyby
10
Dodać bulion, pietruszka, i pieprz; gotować, odkryte, 10 minut lub aż płyn odparuje i grzyby są miękkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
GrzybyGrzyby
Pietruszka-naćPietruszka-nać
PieprzPieprz
BulionBulion
11
Zdjąć z ognia.
12
Łyżka 1/3 szklanki mieszanki szynki do środka każdej krepy. Top każdej porcji z 1 łyżką sera; złożyć boki nad.
Składniki, których będziesz potrzebować
SerSer
SzynkaSzynka
13
Umieść wypełnione naleśniki w naczyniu do pieczenia 11 x 7 cali. Przykryć folią; piec w temperaturze 300 przez 20 minut lub do całkowitego ogrzania.
Składniki, których będziesz potrzebować
NaleśnikiNaleśniki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
14
Aby przygotować sos, rozpuść masło w średnim rondlu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
15
Dodać szalotki; gotować 5 minut lub do miękkości, często mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzalotkaSzalotka
16
Na patelnię posypać 1 łyżką mąki uniwersalnej; gotować 2 minuty, stale mieszając. Powoli dodaj 1 1/2 szklanki mleka, stale mieszając trzepaczką, aż będzie gładka; doprowadzić do duszenia na średnim ogniu. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 10 minut lub aż sos zgęstnieje, często mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
SOSSOS
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
PatelniaPatelnia
17
Zdjąć z ognia. Przecedzić sos przez sito o drobnych oczkach do miski; wyrzucić cząstki stałe. Opłukać i osuszyć patelnię; umieścić na małym ogniu i powrócić napięty sos do patelni. Wymieszać w 1/2 szklanki sera i pozostałych składników; mieszać, aż ser się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
SerSer
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SitoSito
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
PatelniaPatelnia
18
SOS podawać z naleśnikami.
Składniki, których będziesz potrzebować
NaleśnikiNaleśniki
SOSSOS
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia9
Magazyn