Pikantne Krewetki Z Kolendrą I Limonką

Pikantne Krewetki Z Kolendrą I Limonką
Pikantne krewetki z kolendrą i limonką to jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny danie główne. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 231 kalorii, 46g białka, oraz 3G tłuszczu. Na $4.6 za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 59 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jeśli masz paprykę, sól, curry w proszku, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Aby użyć proszku curry można śledzić to danie główne z Lody Curry z Mango i pistacjami jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 77%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Pikantne Tacos z krewetkami z czosnkiem Cilantro Lime Slaw, Chipotle Lime Sałatka z grillowanych krewetek w sosie z limonki Cilantro, oraz Cilantro Lime Shrimp.

Instrukcje

1
Aby przyprawy, wymieszać sól, papryka, kminek, curry, cayenne i cynamon.
Składniki, których będziesz potrzebować
Biała Cebula, Pokrojona W KostkęBiała Cebula, Pokrojona W Kostkę
Po 1/8 łyżeczki Suszonego Tymianku, Bazylii I Rozmarynu, PokruszonychPo 1/8 łyżeczki Suszonego Tymianku, Bazylii I Rozmarynu, Pokruszonych
Może Dietetyczna śmietanka SodowaMoże Dietetyczna śmietanka Sodowa
Oliwa Z Oliwek Plus 3 Do 4 łyżek StołowychOliwa Z Oliwek Plus 3 Do 4 łyżek Stołowych
Do Posypania Sałata Rzymska, Pokrojony Pomidor I Pokrojona W Plasterki Czerwona CebulaDo Posypania Sałata Rzymska, Pokrojony Pomidor I Pokrojona W Plasterki Czerwona Cebula
¼ łyżeczki Oregano¼ łyżeczki Oregano
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
2
Posypać krewetek i wrzucić do połączenia.Do grillowania: rozgrzej grill na średnim ogniu i spryskaj sprayem do gotowania, aby zapobiec przywieraniu krewetek. Wątku krewetki na szaszłyki i miejsce na grillu na 1 do 2 minut (aż różowy) następnie odwrócić i gotować dodatkowe 30 sekund do 1 minuty, w zależności od tego, jak chcesz je. Wyciśnij sok z limonki na wierzchu i udekoruj posiekaną kolendrą, jeśli chcesz.Do smażenia na patelni: na dużej patelni roztopić około łyżki lekkiego masła na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Opakowanie (1/4 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Budyniowej Czekoladowej Bez Cukru1 Opakowanie (1/4 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Budyniowej Czekoladowej Bez Cukru
Bite MasłoBite Masło
1 Truskawka Bez łuski1 Truskawka Bez łuski
2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek
1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Air Head Pokrojone W Cienkie PaskiCukierki Air Head Pokrojone W Cienkie Paski
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
3
Dodaj krewetki i gotować, mieszając od czasu do czasu przez około 3 do 5 protokół. Krewetki powinny być nieprzezroczyste w całym. Wyciśnij sok z limonki na wierzchu i udekoruj posiekaną kolendrą, jeśli chcesz. Smacznego!
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Truskawka Bez łuski1 Truskawka Bez łuski
2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek
1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)

Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc

Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc to moje najlepsze propozycje na krewetki. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Alzacja Willm Pinot Gris Reserve z 4.4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 16 dolarów za butelkę.
Alsace Willm Pinot Gris Reserve
Alsace Willm Pinot Gris Reserve
Intensywny złoty kolor z nutami ochry, wino ma nos dojrzałych owoców, pigwy. W ustach atak jest elastyczny i pełny, z nutami miodu i przypraw. Końcowy doskonale równoważy cukier i kwasowość.Połącz to wino ze smażonymi na patelni foie gras, grillowanymi lub pieczonymi białymi mięsami (wieprzowina, cielęcina), królikiem, drobiem w sosie śmietanowym, wędzonymi rybami, potrawami z grzybów, takimi jak risotto.
TrudnośćŚredni
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia17
Magazyn