Pikantne Frytki
Pikantne frytki mogą być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 357 kalorii, 5G białka, oraz 22g tłuszczu każdy. Na 1,18 zł za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka pieczenia ziemniaków, cayenne, papryka, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak smaczne. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, przyjazne dla fodmap, całe 30 i wegańskie dieta. Ten przepis jest typowy dla kuchni amerykańskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 17 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 36%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Pikantne pieczone w piekarniku frytki z ogórkiem Raita, frytki, jak zrobić frytki w domu, oraz Frytki Bez Smażenia dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużej misce wymieszać razem sól, cayenne, papryka, i kolendra.
W 4-kwartowym ciężkim czajniku podgrzewaj olej na umiarkowanym ogniu, aż termometr o głębokim tłuszczu zarejestruje 325 stopni.
Podczas gdy olej się nagrzewa, pokrój ziemniaki wzdłuż na pałeczki o grubości 1/4 cala. Ziemniaki smażyć na oleju 1 1/2 minuty (ziemniaki nie będą złote) i łyżką szczelinową przełożyć na brązowy papier lub Ręczniki papierowe do osuszenia.
Rozgrzać olej do 350 stopni F. powrót ziemniaki do oleju i smażyć, aż złoty i chrupiące, o 5 protokół.
Przenieść frytki z rowkiem łyżką do czyszczenia brązowego papieru lub ręczników papierowych do odsączenia i wrzucić frytki w mieszance przypraw.