Pikantna Tajska Kokosowa Komosa Ryżowa

Pikantna Tajska Kokosowa Komosa Ryżowa
Przepis Pikantny Thai Coconut Quinoan jest gotowy w około 1 godzinę i zdecydowanie jest świetnym bezglutenowe i wegańskie opcja dla miłośników azjatyckiego jedzenia. To danie główne ma 615 kalorii, 18g białka, oraz 35 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6 i kosztuje $3.11 za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odebrać szalotki, Skórka z limonki, ząbki czosnku, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 77%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Pikantne Wegańskie Tajskie Kokosowe czerwone Curry z ryżem kokosowo-szafranowym, Tajska Kokosowa Sałatka Z Komosy Ryżowej, oraz Zdrowe Tajskie Kokosowe Miski Quinoa.

Instrukcje

1
Umieść wszystkie składniki w robocie kuchennym wyposażonym w mocowanie ostrza. Proces do gładkiej, skrobanie w dół boki miski w razie potrzeby, o 1 minutę; odstawić.Dla quinoa: wypłukać quinoa w sitku pod zimną wodą, aż woda będzie czysta.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Pełnoziarniste Duże Pity O średnicy Około 8 Cali, Podgrzane4 Pełnoziarniste Duże Pity O średnicy Około 8 Cali, Podgrzane
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(takie Jak Marie Biscuits)(takie Jak Marie Biscuits)
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
2
Umieść w dużym rondlu; dodaj mleko kokosowe, bulion warzywny i odmierzoną sól; i wymieszaj, aby połączyć. Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu. Zmniejszyć ogień do niskiej i gotować na wolnym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż białe zewnętrzne osłonki na quinoa popped, odsłaniając przezroczyste małe koraliki, o 15 do 20 protokół.Tymczasem ułóż duży talerz kilkoma warstwami ręczników papierowych.
Składniki, których będziesz potrzebować
Napój Soy Dream (oryginalny Smak) Lub MlekoNapój Soy Dream (oryginalny Smak) Lub Mleko
1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę
4 Pełnoziarniste Duże Pity O średnicy Około 8 Cali, Podgrzane4 Pełnoziarniste Duże Pity O średnicy Około 8 Cali, Podgrzane
(duża Tuba)(duża Tuba)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Na 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie PlasterkiNa 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie Plasterki
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
3
Odcedzić tofu, pokroić w dużą kostkę, i umieścić go w jednej warstwie na talerzu wyłożonym papierowym ręcznikiem; odstawić. Trim marchewki i pokroić je w 1/8-cal grube rund; odstawić. Przyciąć łodygę brokułów do 1/2 cala i pokroić głowę na 1-calowe różyczki; odstawić. Cienko pokroić białe i jasnozielone części szalotki; odstawić.Gdy quinoa jest gotowy, wyjąć go do dużej miski i odstawić. Rondel umyć, napełnić wodą i obficie doprawić solą. Przykryć szczelną pokrywką i doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu.W międzyczasie rozgrzej olej na dużej patelni nieprzywierającej na średnim ogniu, aż się połyśnie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe KawałkiSałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe Kawałki
1 łyżka Posiekanej świeżej Bazylii Lub 1/2 łyżeczki Suszonej Bazylii1 łyżka Posiekanej świeżej Bazylii Lub 1/2 łyżeczki Suszonej Bazylii
1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
4 Pełnoziarniste Duże Pity O średnicy Około 8 Cali, Podgrzane4 Pełnoziarniste Duże Pity O średnicy Około 8 Cali, Podgrzane
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
(duża Tuba)(duża Tuba)
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
4
Dodaj tofu i gotować bez mieszania, aż do dna są złociste, o 4 protokół. (Podczas gotowania tofu, linia Płyta osuszone go na świeżych ręczników papierowych.) Flip i gotować, aż pozostałe strony są złotobrązowe, o 3 do 4 protokół więcej. Za pomocą łyżki szczelinowej wyjąć na wyłożony papierowym ręcznikiem talerz i doprawić solą; odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
(duża Tuba)(duża Tuba)
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
Na 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie PlasterkiNa 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie Plasterki
5
Dodać marchew do wrzącej wody i gotować, aż chrupiące-miękkie, o 2 protokół. Za pomocą szczeliny łyżką, usunąć je do miski z quinoa. Powrót wody do wrzenia, dodać brokuły, i gotować, aż chrupiące-miękkie, o 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Posiekanej świeżej Bazylii Lub 1/2 łyżeczki Suszonej Bazylii1 łyżka Posiekanej świeżej Bazylii Lub 1/2 łyżeczki Suszonej Bazylii
1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
4 Pełnoziarniste Duże Pity O średnicy Około 8 Cali, Podgrzane4 Pełnoziarniste Duże Pity O średnicy Około 8 Cali, Podgrzane
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
6
Odcedzić w durszlaku i umieścić w misce z komosą ryżową i marchewką.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
4 Pełnoziarniste Duże Pity O średnicy Około 8 Cali, Podgrzane4 Pełnoziarniste Duże Pity O średnicy Około 8 Cali, Podgrzane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
7
Dodaj gotowane tofu, dressing, i szalotki do miski i wymieszać, aby połączyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe KawałkiSałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe Kawałki
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
8
Udekoruj dodatkową kolendrę, orzeszki ziemne i szalotki przed podaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe KawałkiSałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe Kawałki
2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek
1 (8 Uncji) Opakowanie Herbatników (takich Jak Marie Biscuits)1 (8 Uncji) Opakowanie Herbatników (takich Jak Marie Biscuits)

Składniki

454Orzechy dowolne (posiekane)średnia główka brokuła (ośrednia główka brokuła (o227Orzechy dowolne (posiekane)średnia marchewka (ośrednia marchewka (o1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)1 pudełko Pillsbury z wstępnie zawiniętym ciastem1 pudełko Pillsbury z wstępnie zawiniętym ciastem3946 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiświeża kolendra (z około 1/2 pęczka), długie, grube łodygi usunięteświeża kolendra (z około 1/2 pęczka), długie, grube łodygi usunięte6Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyGrubo posiekana świeża kolendraGrubo posiekana świeża kolendra21 kwarta pełnego mleka o temperaturze pokojowejząbki czosnkuząbki czosnku11 funt cukinii,sól koszerna, plus więcej w razie potrzebysól koszerna, plus więcej w razie potrzeby2(może być lub przeglądać)Rude ziemniaki, około 6 uncji każdyRude ziemniaki, około 6 uncji każdy596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiświeżo wyciśnięty sok z limonki (z około 3 średnich limonek)świeżo wyciśnięty sok z limonki (z około 3 średnich limonek)2(zima)drobno starta skórka z limonki (z około 3 średnich limonek)drobno starta skórka z limonki (z około 3 średnich limonek)4736 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiquinoa, dowolny kolor lub odmianaquinoa, dowolny kolor lub odmiana1776 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiorzeszki ziemne prażone, niesoloneorzeszki ziemne prażone, niesolone6Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyGrubo posiekane Prażone, niesolone orzeszki ziemneGrubo posiekane Prażone, niesolone orzeszki ziemne41 kwarta pełnego mleka o temperaturze pokojowejszalotkiszalotki6Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyCienko pokrojone szalotkiCienko pokrojone szalotki596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiprażony olej sezamowyprażony olej sezamowy796 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiSriracha hot sauceSriracha hot sauce397Orzechy dowolne (posiekane)pakiet firma tofupakiet firma tofu397Orzechy dowolne (posiekane)niesłodzone mleko kokosoweniesłodzone mleko kokosowe3156 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkibulion warzywny lub bulion warzywny o niskiej zawartości sodubulion warzywny lub bulion warzywny o niskiej zawartości sodu2(zima)2 15-uncjowe puszki hominy, odsączone i wypłukane2 15-uncjowe puszki hominy, odsączone i wypłukane

Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling

Tajski bardzo dobrze współpracuje z Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Możesz spróbować Quintan Essentia Chenin Blanc. Recenzenci bardzo lubią to z 4.5 z 5 gwiazdek i cena około 35 dolarów za butelkę.
Quinta Essentia Chenin Blanc
Quinta Essentia Chenin Blanc
Głęboki żółty kolor sugeruje pełną dojrzałość i złożoność. Aromaty pieczonej gruszki, dojrzałego jabłka, nuty świeżych cytrusów i prażonych orzechów są obecne na złożonym i warstwowym nosie. Podniebienie jest bogato teksturowane odsłaniając ananasa, tropikalne owoce i Golden delicious apple. Wykończenie jest długie uzupełnione przez twardą kwasowość, która daje długość wina i ostrość.Połącz to wino z grillowanymi rybami i owocami morza w ogóle.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h
Porcje6
Ocena Zdrowia100
Magazyn