Pierścień z budyniem marchewkowym
Carrot Pudding Ring wymaga około 1 godziny i 20 minut od początku do końca. Ten wegetariański przepis na lakto ovo przeznaczony jest dla 6 osób i kosztuje 56 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera około 5 g białka, 32 g tłuszczu i łącznie 484 kalorie. Mieszanka proszku do pieczenia, jajka, mielonej gałki muszkatołowej i garści innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak przepyszny. Tylko nielicznym osobom ten deser naprawdę smakował. 1 osoba przygotowała ten przepis i zrobi go jeszcze raz. Jest dostarczany przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskuje 29% wyniku, co nie jest aż tak niesamowite. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również takie przepisy, jak Krążek Marchewkowy, Krążek Marchewkowy i Budyń Marchewkowy.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Nasmaruj formę do pieczenia rurek lub formę do pieczenia ciasta.
Utrzyj masło z brązowym cukrem.
Dodaj jajko i wodę; dobrze wymieszać.
W osobnej misce wymieszaj mąkę, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną, sól, gałkę muszkatołową i cynamon; wymieszać z ubitą masłem. Dodajemy startą marchewkę i dokładnie mieszamy.
Wlać równomiernie do przygotowanej formy z rurkami.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż wykałaczka wbita w środek będzie czysta, około 1 godziny.
Polecane wino: Cream Sherry, Port, Moscato Dasti
Budyń w menu? Spróbuj połączyć z kremowym sherry, porto i moscato d'asti. Powszechną zasadą łączenia win jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery świetnie komponują się z Moscato d'Asti, orzechowe z kremową sherry, a desery karmelowe lub czekoladowe dobrze komponują się z portem. Możesz spróbować NV Johnson Estate Cream Sherry. Recenzentom podoba się to z oceną 5 na 5 gwiazdek i ceną około 19 dolarów za butelkę.
Kremowe sherry NV Johnson Estate
Bardzo aromatyczny z nutami orzecha laskowego, wanilii i odrobiną dębu, a następnie słodkimi rodzynkami i odrobiną drożdży. Czyste, trwałe wykończenie. Teraz jest dobrze, ale wynagrodzi tych, którzy pozwolą mu się zestarzeć”. Ulubiony napój przedposiłkowy. Rozważ ją z orzechami przed obiadem jako aperitif lub po obiedzie z deserem, szczególnie czekoladami i deserami na bazie owoców. Wspaniała także na zimne popołudnia, podawana z biscotti do maczania w „włoskim stylu”. "