Pierś z kurczaka Oaxaca
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc wypróbuj pierś z kurczaka Oaxacan. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 655 kalorii, 23G białka, oraz 19g tłuszczu każdy. Na 1,31 zł za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz sok z limonki, białka jaj, wodę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sok z limonki, można śledzić to danie główne z Lime Angel Food Cake z wapienną glazurą i pistacjami jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 73%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Pierś z kurczaka Oaxaca-smażony kurczak w sosie Chipotle, Pieczona w piecu czosnkowym pierś z kurczaka z kością (AKA Dzielona pierś z kurczaka), oraz Jewel of Oaxaca dla podobnych receptur.
Instrukcje
Aby przygotować sos chipotle, połącz pierwsze 3 składniki w blenderze; proces aż będzie gładki.
Wlać sos do miski, wymieszać z kwaśną śmietaną i 1 łyżką soku.
Aby przygotować kurczaka, wrzucić awokado z 1 łyżką soku.
Wytnij poziomą szczelinę przez najgrubszą część każdej połowy piersi, tworząc kieszeń. Do każdej kieszeni wkładamy 1 plasterek awokado i 2 łyżki sera.
Kurczaka posypać solą i pieprzem, a kurczaka wymieszać z mąką. Kurczaka zanurzyć w białkach jajek; zanurzyć w bułce tartej.
Rozgrzać olej w dużej patelni nonstick pokrytej sprayem do gotowania na średnim ogniu.
Dodać kurczaka; smażyć 6 minut z każdej strony lub aż kurczak jest gotowy.
Makaron wrzucić z oliwkami i pietruszką.
Umieść 1 1/3 szklanki makaronu na każdym z 6 talerzy. Ułóż kurczaka na makaronie; każdą porcję uzupełnij sosem chipotle o 3 łyżki stołowe.