Piersi Z Kurczaka Nadziewane Szpinakiem

Piersi Z Kurczaka Nadziewane Szpinakiem
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów dania głównego, więc dać szpinak nadziewane piersi kurczaka spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 34g białka, 11g tłuszczu, oraz w sumie 295 kalorii. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.47 za porcję. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 5 minut. Udaj się do sklepu i odbierz piersi z kurczaka, wino, szpinak i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 74%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Piersi Z Kurczaka Nadziewane Szpinakiem, Piersi z kurczaka nadziewane szpinakiem dla dwojga, oraz Piersi Z Kurczaka Nadziewane Szpinakiem.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 35
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Rozgrzać oliwę z oliwek na średniej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
3
Dodaj por, czosnek, oregano, sól, pokruszony czerwony pieprz i czarny pieprz; gotuj i mieszaj, aż por będzie miękki (około 5 minut).
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki Czerwonej PaprykiPłatki Czerwonej Papryki
Pieprz CzarnyPieprz Czarny
Puszki) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości SoduPuszki) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
CzosnekCzosnek
PorPor
SólSól
4
Wyjąć z ognia i dodać szpinak, mieszając do połączenia; odstawić mieszankę szpinaku na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzpinakSzpinak
5
Piersi kurczaka przeciąć na pół poziomo ostrym nożem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pierś Z KurczakaPierś Z Kurczaka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
NóżNóż
6
Umieść dolne połówki piersi w 9-x 9-calowym naczyniu do pieczenia, ustawiając górne połówki na bok. Szpinak podzielić równomiernie między piersi; każdą porcję ułożyć jedną czwartą pieczonej czerwonej papryki i zastąpić górną połówkę piersi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieczona Czerwona PaprykaPieczona Czerwona Papryka
SzpinakSzpinak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
7
Górną połowę każdej piersi kurczaka posmarować roztopionym masłem; posypać bułką tartą i lekko spryskać sprayem do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pierś Z KurczakaPierś Z Kurczaka
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
Bułka TartaBułka Tarta
MasłoMasło
8
Dodaj wino do naczynia do pieczenia (omijając bułkę tartą) i piecz przez 40 minut lub aż kurczak zostanie całkowicie ugotowany.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bułka TartaBułka Tarta
Cały KurczakCały Kurczak
WinoWino
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
9
Wyjmij kurczaka z piekarnika; pozostaw na 5 minut przed podaniem. Aby służyć, pokroić każdą pierś na 3 lub 4 plastry po przekątnej, aby odsłonić farsz, lub po prostu zostawić każdą porcję w całości.
Składniki, których będziesz potrzebować
FarszFarsz
Cały KurczakCały Kurczak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 5 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia43
Magazyn