Piersi z kurczaka faszerowane wieprzowiną i gorgonzolą
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj piersi z kurczaka nadziewanych wieprzowiną i gorgonzolą. Na 2,51 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 41g białka, 21 g tłuszczu, oraz w sumie 361 kalorii. Ten przepis służy 4. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz pieprz, ser gorgonzola, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowy, pierwotny i przyjazny dla fodmap dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 53%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Gorgonzola-nadziewane piersi z kurczaka z truskawkami, Gorgonzola-nadziewane piersi z kurczaka z truskawkami, oraz Piersi Z Kurczaka Gorgonzola dla podobnych receptur.
Instrukcje
Gotować guanciale w dużej patelni żaroodpornej na średnim ogniu 10 minut lub do chrupkości, często mieszając; wyjąć z patelni za pomocą łyżki szczelinowej.
Połączyć guanciale, 1 łyżka kapieli, ser, pomidory, i 1/4 łyżeczki soli w małej misce, dobrze mieszając.
Wytnij poziomą szczelinę przez najgrubszą część każdej połowy piersi kurczaka, aby utworzyć kieszeń. Stuff 2 łyżki mieszanki sera do każdej kieszeni; zabezpieczyć drewnianym kilofem.
Posypać obie strony kurczaka równomiernie pozostałą 1/4 łyżeczki soli i pieprzu.
Wytrzyj patelnię do czysta ręcznikami papierowymi. Powrót do patelni na średnim ogniu.
Dodaj olej do patelni; zawirować do płaszcza.
Dodaj kurczaka; smażyć 4 protokół. Odwróć kurczaka.
Umieść patelnię w piekarniku; piec w 400 przez 8 minut lub aż kurczak zostanie wykonany.
Odstawić 5 minut. Odrzuć drewniane kilofy.
Pokrój kurczaka po przekątnej w plastry o grubości 1/2 cala, w razie potrzeby.
Podawać z sokami na patelni.