Piersi z kurczaka faszerowane jabłkami, porzeczkami i kminkiem

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj nadziewanych piersi z kurczaka z jabłkiem, porzeczką i kminkiem. Jedna porcja zawiera 329 kalorii, 33g białka, oraz 13g tłuszczu. Ten przepis służy 6. Na 2,01 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Mieszanka cebuli, masło, porzeczki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć niesolone masło można śledzić to danie główne z Pudding Czekoladowy Z Mleka Migdałowego jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 53%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Piersi Z Kurczaka Faszerowane Jabłkami, Porzeczkami I Kminkiem, Jabłko nadziewane piersi z kurczaka w / Sweet Apple Glaze, oraz Piersi Kurczaka Faszerowane Jabłkiem.
Instrukcje
Jabłko obrać i pokroić w 1/4 cala kostkę. Roztopić masło w 12-calowej ciężkiej patelni na umiarkowanie wysokim ogniu, aż piana ustąpi, następnie podsmażyć kminek, mieszając, 1 minuta.
Dodaj cebulę i smażyć, mieszając, aż zmiękną, o 6 protokół.
Dodać jabłko i seler i smażyć, mieszając od czasu do czasu, aż chrupiące-miękkie, o 4 protokół.
Wyjąć z ognia i wymieszać z pozostałymi składnikami farszu. Fajny farsz.
Rozgrzej piekarnik do 218°.
Kurczaka osuszyć i ułożyć, obrane ze skóry boki w dół, na powierzchni roboczej.
Usunąć delikatny (pas filetu z boku, w którym znajdowała się kość piersiowa) z każdej połowy piersi, jeśli jest przymocowany i zarezerwować do innego użycia.
Zaczynając od środka grubszego końca piersi, włóż mały nóż poziomo, zatrzymując się około 1 cala od przeciwnego końca. Otwórz nacięcie palcami, aby utworzyć kieszeń o szerokości 1 cala. Zapakuj jedną szóstą farszu do każdej kieszeni.
Kurczaka osuszyć i doprawić solą.
Rozgrzać olej w 12-calowej ciężkiej patelni na umiarkowanie wysokim ogniu, aż gorące, ale nie palenie, następnie brązowy kurczak w 2 partie, o 2 protokół z każdej strony, przeniesienie do małej patelni jako rumiane (patelnia rezerwa).
Pieczony kurczak w środku piekarnika, aż tylko gotowane przez, 14 do 16 protokół.
Podczas pieczenia kurczaka, wymieszać mąkę do tłuszczu pozostałego na patelni i gotować zasmażkę na umiarkowanie małym ogniu, mieszając, 1 minuta.
Ubij w cydrze i bulionie i doprowadzaj do wrzenia, ubijając, a następnie gotuj, ubijając od czasu do czasu, aż zgęstnieje i zmniejszy się do około 1 szklanki, około 8 minut.
Odstawić kurczaka 5 minut, a następnie pokroić każdą pierś na pół po przekątnej na trzecie.
Dodać soki z patelni i sól i pieprz do smaku do sosu i łyżką nad kurczakiem.