Pierogi Ze Śliwkami
Pierogi ze śliwkami mogą być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis sprawia, że 16 porcji z 182 kalorie, 4G białka, oraz 2G tłuszczu każdy. Na 44 grosze za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i podnieś masło, mąkę, jajko i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 15 minut. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular 28%. Spróbuj Pierogi Ze Śliwkami, Pierogi Ze Śliwkami, oraz Węgierskie Pierogi Ze Śliwkami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Roztopić 3 łyżki masła na patelni na średnim ogniu, gotować i mieszać bułkę tartą, aż złoty kolor i pachnące, o 2 protokół. Odstaw okruchy na bok.
Umieść ziemniaki w garnku z wodą na średnim ogniu i gotuj do miękkości, 20 do 30 minut.
Odcedzić ziemniaki i pozostawić do ostygnięcia na kilka minut do wyschnięcia; następnie wycisnąć ziemniaki przez ricer do miski.
Do ziemniaków włożyć 1 łyżkę masła i pozostawić do rozpuszczenia, następnie wymieszać z mąką aż do całkowitego połączenia.
Wymieszać z jajkiem i solą. Wymieszać masę na obficie posmarowaną mąką powierzchnię roboczą i zagniatać, aż ciasto będzie miękkie i nie będzie już lepkie, około 10 minut.
Ciasto podzielić na ćwiartki, a każdą ćwiartkę podzielić na czwarte, aby uzyskać 16 porcji.
Toczyć każdą część w piłkę i toczyć piłkę na mąki powierzchni roboczej, aż utworzy koło o średnicy 3 1/2 cala.
Umieść pestkę śliwki na środku koła ciasta i łyżkę łyżeczki cukru do śliwki.
Rozwałkować i uszczypnąć ciasto wokół śliwki do uszczelnienia. Powtórz z pozostałym ciastem, aby zrobić 16 pierogów.
Zagotuj garnek lekko osolonej wody na średnim ogniu i wrzuć pierogi do wrzącej wody. Delikatnie wymieszać, aby poluzować wszelkie pierogi, które przyklejają się do dna. Pozostawić pierogi do podniesienia się do góry, a następnie gotować przez 5 minut. Delikatnie wyjąć pierogi łyżką szczelinową i zwinąć w tosty bułkę tartą, aby podać. Pozostałe ciasto można zwinąć w zwykłe pierogi, ugotować i zwinąć w okruchy.