Pierogi z wieprzowiną i szczypiorkiem z suszonymi krewetkami

Pierogi z wieprzowiną i szczypiorkiem z suszonymi krewetkami
Pierogi z wieprzowiną i szczypiorkiem z suszonymi krewetkami mogą być tylko przystawką, której szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny przepis ma 75 kalorii, 3G białka, oraz 4G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 40. Na 17 centów za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Udaj się do sklepu i odebrać scallion, sos sojowy, scallions, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 24%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Podobne przepisy to Pierogi z wieprzowiną i szczypiorkiem, Pierogi z wieprzowiną i szczypiorkiem, oraz Pierogi z wieprzowiną i krewetkami (Shu Mai).

Instrukcje

1
Zrobić ciasto
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
2
W dużej misce, połączyć mąkę, sól, i 1 szklanka wrzącej wody. Używając drewnianej łyżki, mieszaj, aż ciasto utworzy shaggy ball, a następnie przenieś na lekko posypaną mąką powierzchnię i ugniataj, aż będzie gładkie i błyszczące, od 6 do 8 minut. (Alternatywnie, wymieszać i ugniatać za pomocą miksera elektrycznego wyposażonego w hak do ciasta; czas ugniatania będzie krótszy.) Owiń lekko w folię i pozostaw w temperaturze pokojowej 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
WodaWoda
SólSól
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
Folia FoliowaFolia Foliowa
łyżka Drewnianałyżka Drewniana
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
3
Podczas gdy ciasto odpoczywa, zrobić nadzienie
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
4
W dużej misce, połączyć wszystkie składniki. Używając rąk, delikatnie zagnieść mieszaninę w misce, aż do połączenia. Przechowywać w lodówce do momentu użycia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
5
Owijarki Roll out
Składniki, których będziesz potrzebować
RolkaRolka
6
Wyłożyć dużą blachę do pieczenia ręcznikami papierowymi i lekko posmarować mąką. Ciasto podzielić na 3 równe kawałki. Na lekko posypanej mąką powierzchni, za pomocą dłoni, zwiń każdy kawałek w kłódkę o średnicy 3/4 cala. Używając noża z mąką, pokrój każdą kłódkę na sekcje o długości 1 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
RolkaRolka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
NóżNóż
7
Uszczypnij 1 przekrój ciasta w okrąg, a następnie rozwałkuj na powierzchni z mąką za pomocą wałka do ciasta z mąką do okrągłej średnicy 4 cali.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
RolkaRolka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wałek Do CiastaWałek Do Ciasta
8
Przełożyć na blachę do pieczenia i powtórzyć z pozostałymi kawałkami ciasta, układając warstwy na posypanych mąką ręcznikach papierowych.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
9
Pierogi nadziewane i plisowane
10
Drugą dużą blachę do pieczenia wyłożyć papierowymi ręcznikami i lekko posmarować mąką. Trzymaj 1 opakowanie w dłoni. Za pomocą opuszków palców zanurzonych w wodzie, delikatnie zamoczyć wokół krawędzi owijki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
11
Umieść 1 czubatą łyżkę nadzienia na środku owijki, a następnie złóż owijkę na pół bez uszczelniania krawędzi, bańkę półksiężyca (otwartą bokiem) między kciukiem a palcami i delikatnie ubijając nadzienie drugą ręką, aby krawędź owijki nie była wypełniona.
12
Używając kciuka i palca wskazującego lewej ręki, zacznij ściskać krawędzie owijki razem, przesuwając 1 krawędź w małe plisy kciukiem prawej ręki. Kontynuuj plisowanie i szczypanie w całym półkolu, aż owijarka zostanie uszczelniona (niepleczona Strona automatycznie zakrzywi się). Ułożyć pierogi, zapieczętowane brzegami, na blasze do pieczenia i powtórzyć z pozostałymi opakowaniami i nadzieniem.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
13
Do pierogów parowych
14
W dużym rondlu z ciasną pokrywką, doprowadzić 1 1/2 cala wody do wrzenia. Lekko olej metalowy parowiec (jeśli używasz bambusa, linia z liści kapusty, aby zapobiec przyklejeniu) i ustawić na patelni. Ułóż pierogi, uszczelnione krawędzie, na parze, przykryj i para, aż wypełnienie będzie twarde, a owijki będą lekko przezroczyste.
Składniki, których będziesz potrzebować
KapustaKapusta
WodaWoda
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
PatelniaPatelnia
15
Do smażenia pierogów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
16
W dużej pokrywce nonstick saut patelni na umiarkowanie wysokim ogniu, podgrzać 1 1/2 łyżki oleju roślinnego, aż gorące, ale nie palenie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej RoślinnyOlej Roślinny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
17
Dodać 13 do 14 pierogów, boki plisowane do góry i boki nie stykające się, i natychmiast wlać wystarczającą ilość zimnej wody, aby dojść do połowy boków pierogów (ostrożnie; olej może się rozpryskać). Przykryć i gotować, aż płyn odparuje i spody pierogów są chrupiące i złociste, około 10 minut. (Użyj szpatułki, aby poluzować i podnieść krawędzie, aby sprawdzić DNA; wymień pokrywę i kontynuuj gotowanie, jeśli to konieczne, sprawdzając po 1 do 2 minutach.)
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzpatułkaSzpatułka
18
Przelać pierogi, chrupiące boki do góry, na talerz i ogrzać. Powtórz z pozostałymi 2 partiami pierogów.
19
Podczas pierogów gotować, zrobić sos zanurzeniowy
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Do ZanurzaniaSos Do Zanurzania
20
W średniej misce wymieszać wszystkie składniki.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
21
Podajemy pierogi na ciepło z sosem zanurzeniowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Do ZanurzaniaSos Do Zanurzania

Składniki

0(może być lub przeglądać)kiełbasa wieprzowa bez osłonkikiełbasa wieprzowa bez osłonki170Orzechy dowolne (posiekane)kapusta (1/4 średniej głowy), grubo posiekanakapusta (1/4 średniej głowy), grubo posiekana1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkipęczek złotego lub Zielonego szczypiorku czosnkowego, drobno posiekanegopęczek złotego lub Zielonego szczypiorku czosnkowego, drobno posiekanego1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)czubata łyżka skrobi kukurydzianejczubata łyżka skrobi kukurydzianej2(może być lub przeglądać)krewetki suszonekrewetki suszone1Dużejajko, pobitejajko, pobite4736 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkimąka uniwersalnamąka uniwersalna0(może być lub przeglądać)świeży imbir, drobno startyświeży imbir, drobno starty1oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia, 2 obroty patelni i trochę do skropieniaczosnek drobno posiekanyczosnek drobno posiekany454Orzechy dowolne (posiekane)wieprzowina mielonawieprzowina mielona1(może być lub przeglądać)Rude ziemniaki, około 6 uncji każdyRude ziemniaki, około 6 uncji każdy1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)sos ostrygowysos ostrygowy2(może być lub przeglądać)Chińskie wino ryżowe, takie jak Shaoxing lub średnio wytrawne SherryChińskie wino ryżowe, takie jak Shaoxing lub średnio wytrawne Sherry1(może być lub przeglądać)(duża tuba)(duża tuba)1scallion (tylko zielona część), cienko pokrojone na przekątnejscallion (tylko zielona część), cienko pokrojone na przekątnej2szalotki (tylko zielone części), cienko pokrojone na przekątnejszalotki (tylko zielone części), cienko pokrojone na przekątnej1(może być lub przeglądać)Azjatycki olej sezamowyAzjatycki olej sezamowy596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki6 bułek z nasionami sezamu, podzielonych6 bułek z nasionami sezamu, podzielonych3(zima)6 bułek z nasionami sezamu, podzielonych6 bułek z nasionami sezamu, podzielonych11 funt cukinii,Sriracha (SOS Południowo-Wschodnioazjatycki chile)Sriracha (SOS Południowo-Wschodnioazjatycki chile)1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)Żółto-zielona lukrecja sznurkowataŻółto-zielona lukrecja sznurkowata796 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiocet ryżowy niesezonowanyocet ryżowy niesezonowany5(zima)2 15-uncjowe puszki hominy, odsączone i wypłukane2 15-uncjowe puszki hominy, odsączone i wypłukane
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje40
Ocena Zdrowia2
Magazyn