Pierogi z wieprzowiną i szczypiorkiem z suszonymi krewetkami

Pierogi z wieprzowiną i szczypiorkiem z suszonymi krewetkami
Pierogi z wieprzowiną i szczypiorkiem z suszonymi krewetkami mogą być tylko przystawką, której szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny przepis ma 75 kalorii, 3G białka, oraz 4G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 40. Na 17 centów za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Udaj się do sklepu i odebrać scallion, sos sojowy, scallions, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 24%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Podobne przepisy to Pierogi z wieprzowiną i szczypiorkiem, Pierogi z wieprzowiną i szczypiorkiem, oraz Pierogi z wieprzowiną i krewetkami (Shu Mai).

Instrukcje

1
Zrobić ciasto
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
2
W dużej misce, połączyć mąkę, sól, i 1 szklanka wrzącej wody. Używając drewnianej łyżki, mieszaj, aż ciasto utworzy shaggy ball, a następnie przenieś na lekko posypaną mąką powierzchnię i ugniataj, aż będzie gładkie i błyszczące, od 6 do 8 minut. (Alternatywnie, wymieszać i ugniatać za pomocą miksera elektrycznego wyposażonego w hak do ciasta; czas ugniatania będzie krótszy.) Owiń lekko w folię i pozostaw w temperaturze pokojowej 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
WodaWoda
SólSól
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
Folia FoliowaFolia Foliowa
łyżka Drewnianałyżka Drewniana
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
3
Podczas gdy ciasto odpoczywa, zrobić nadzienie
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
4
W dużej misce, połączyć wszystkie składniki. Używając rąk, delikatnie zagnieść mieszaninę w misce, aż do połączenia. Przechowywać w lodówce do momentu użycia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
5
Owijarki Roll out
Składniki, których będziesz potrzebować
RolkaRolka
6
Wyłożyć dużą blachę do pieczenia ręcznikami papierowymi i lekko posmarować mąką. Ciasto podzielić na 3 równe kawałki. Na lekko posypanej mąką powierzchni, za pomocą dłoni, zwiń każdy kawałek w kłódkę o średnicy 3/4 cala. Używając noża z mąką, pokrój każdą kłódkę na sekcje o długości 1 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
RolkaRolka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
NóżNóż
7
Uszczypnij 1 przekrój ciasta w okrąg, a następnie rozwałkuj na powierzchni z mąką za pomocą wałka do ciasta z mąką do okrągłej średnicy 4 cali.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
RolkaRolka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wałek Do CiastaWałek Do Ciasta
8
Przełożyć na blachę do pieczenia i powtórzyć z pozostałymi kawałkami ciasta, układając warstwy na posypanych mąką ręcznikach papierowych.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
9
Pierogi nadziewane i plisowane
10
Drugą dużą blachę do pieczenia wyłożyć papierowymi ręcznikami i lekko posmarować mąką. Trzymaj 1 opakowanie w dłoni. Za pomocą opuszków palców zanurzonych w wodzie, delikatnie zamoczyć wokół krawędzi owijki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
11
Umieść 1 czubatą łyżkę nadzienia na środku owijki, a następnie złóż owijkę na pół bez uszczelniania krawędzi, bańkę półksiężyca (otwartą bokiem) między kciukiem a palcami i delikatnie ubijając nadzienie drugą ręką, aby krawędź owijki nie była wypełniona.
12
Używając kciuka i palca wskazującego lewej ręki, zacznij ściskać krawędzie owijki razem, przesuwając 1 krawędź w małe plisy kciukiem prawej ręki. Kontynuuj plisowanie i szczypanie w całym półkolu, aż owijarka zostanie uszczelniona (niepleczona Strona automatycznie zakrzywi się). Ułożyć pierogi, zapieczętowane brzegami, na blasze do pieczenia i powtórzyć z pozostałymi opakowaniami i nadzieniem.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
13
Do pierogów parowych
14
W dużym rondlu z ciasną pokrywką, doprowadzić 1 1/2 cala wody do wrzenia. Lekko olej metalowy parowiec (jeśli używasz bambusa, linia z liści kapusty, aby zapobiec przyklejeniu) i ustawić na patelni. Ułóż pierogi, uszczelnione krawędzie, na parze, przykryj i para, aż wypełnienie będzie twarde, a owijki będą lekko przezroczyste.
Składniki, których będziesz potrzebować
KapustaKapusta
WodaWoda
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
PatelniaPatelnia
15
Do smażenia pierogów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
16
W dużej pokrywce nonstick saut patelni na umiarkowanie wysokim ogniu, podgrzać 1 1/2 łyżki oleju roślinnego, aż gorące, ale nie palenie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej RoślinnyOlej Roślinny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
17
Dodać 13 do 14 pierogów, boki plisowane do góry i boki nie stykające się, i natychmiast wlać wystarczającą ilość zimnej wody, aby dojść do połowy boków pierogów (ostrożnie; olej może się rozpryskać). Przykryć i gotować, aż płyn odparuje i spody pierogów są chrupiące i złociste, około 10 minut. (Użyj szpatułki, aby poluzować i podnieść krawędzie, aby sprawdzić DNA; wymień pokrywę i kontynuuj gotowanie, jeśli to konieczne, sprawdzając po 1 do 2 minutach.)
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzpatułkaSzpatułka
18
Przelać pierogi, chrupiące boki do góry, na talerz i ogrzać. Powtórz z pozostałymi 2 partiami pierogów.
19
Podczas pierogów gotować, zrobić sos zanurzeniowy
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Do ZanurzaniaSos Do Zanurzania
20
W średniej misce wymieszać wszystkie składniki.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
21
Podajemy pierogi na ciepło z sosem zanurzeniowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Do ZanurzaniaSos Do Zanurzania

Składniki

0Batoniki toffi Heathkiełbasa wieprzowa bez osłonkikiełbasa wieprzowa bez osłonki170opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgekapusta (1/4 średniej głowy), grubo posiekanakapusta (1/4 średniej głowy), grubo posiekana1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwepęczek złotego lub Zielonego szczypiorku czosnkowego, drobno posiekanegopęczek złotego lub Zielonego szczypiorku czosnkowego, drobno posiekanego11 łyżka suszonego oreganoczubata łyżka skrobi kukurydzianejczubata łyżka skrobi kukurydzianej2Batoniki toffi Heathkrewetki suszonekrewetki suszone1łyżka czerwony ocet winnyjajko, pobitejajko, pobite4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwemąka uniwersalnamąka uniwersalna0Batoniki toffi Heathświeży imbir, drobno startyświeży imbir, drobno starty12 3/4 szklanki całych migdałów, ze skórką i uprażonychczosnek drobno posiekanyczosnek drobno posiekany454opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgewieprzowina mielonawieprzowina mielona1Batoniki toffi HeathRude ziemniaki, około 6 uncji każdyRude ziemniaki, około 6 uncji każdy11 łyżka suszonego oreganosos ostrygowysos ostrygowy2Batoniki toffi HeathChińskie wino ryżowe, takie jak Shaoxing lub średnio wytrawne SherryChińskie wino ryżowe, takie jak Shaoxing lub średnio wytrawne Sherry1Batoniki toffi Heath5 cukierków waflowych Necco, podzielonych5 cukierków waflowych Necco, podzielonych1scallion (tylko zielona część), cienko pokrojone na przekątnejscallion (tylko zielona część), cienko pokrojone na przekątnej2szalotki (tylko zielone części), cienko pokrojone na przekątnejszalotki (tylko zielone części), cienko pokrojone na przekątnej1Batoniki toffi HeathAzjatycki olej sezamowyAzjatycki olej sezamowy591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe1 funt polędwicy z piersi indyka, pokrojonej w kostkę o wymiarach 1 cala1 funt polędwicy z piersi indyka, pokrojonej w kostkę o wymiarach 1 cala32 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzu1 funt polędwicy z piersi indyka, pokrojonej w kostkę o wymiarach 1 cala1 funt polędwicy z piersi indyka, pokrojonej w kostkę o wymiarach 1 cala1Podwójnie nadziewane ciasteczka OreoSriracha (SOS Południowo-Wschodnioazjatycki chile)Sriracha (SOS Południowo-Wschodnioazjatycki chile)11 łyżka suszonego oreganopasek skórki cytrynowejpasek skórki cytrynowej791 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweocet ryżowy niesezonowanyocet ryżowy niesezonowany52 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzu1 1/2 łyżeczki mieszanki przypraw1 1/2 łyżeczki mieszanki przypraw
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje40
Ocena Zdrowia2
Magazyn