Pierogi z wieprzowiną i szczypiorkiem z suszonymi krewetkami
Pierogi z wieprzowiną i szczypiorkiem z suszonymi krewetkami mogą być tylko przystawką, której szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny przepis ma 75 kalorii, 3G białka, oraz 4G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 40. Na 17 centów za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Udaj się do sklepu i odebrać scallion, sos sojowy, scallions, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 24%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Podobne przepisy to Pierogi z wieprzowiną i szczypiorkiem, Pierogi z wieprzowiną i szczypiorkiem, oraz Pierogi z wieprzowiną i krewetkami (Shu Mai).
Instrukcje
1
Zrobić ciasto
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasto
2
W dużej misce, połączyć mąkę, sól, i 1 szklanka wrzącej wody. Używając drewnianej łyżki, mieszaj, aż ciasto utworzy shaggy ball, a następnie przenieś na lekko posypaną mąką powierzchnię i ugniataj, aż będzie gładkie i błyszczące, od 6 do 8 minut. (Alternatywnie, wymieszać i ugniatać za pomocą miksera elektrycznego wyposażonego w hak do ciasta; czas ugniatania będzie krótszy.) Owiń lekko w folię i pozostaw w temperaturze pokojowej 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasto
Mąka Uniwersalna
Woda
Sól
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser Ręczny
Folia Foliowa
łyżka Drewniana
Cukierki Peachie-o
3
Podczas gdy ciasto odpoczywa, zrobić nadzienie
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasto
4
W dużej misce, połączyć wszystkie składniki. Używając rąk, delikatnie zagnieść mieszaninę w misce, aż do połączenia. Przechowywać w lodówce do momentu użycia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
5
Owijarki Roll out
Składniki, których będziesz potrzebować
Rolka
6
Wyłożyć dużą blachę do pieczenia ręcznikami papierowymi i lekko posmarować mąką. Ciasto podzielić na 3 równe kawałki. Na lekko posypanej mąką powierzchni, za pomocą dłoni, zwiń każdy kawałek w kłódkę o średnicy 3/4 cala. Używając noża z mąką, pokrój każdą kłódkę na sekcje o długości 1 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasto
Mąka Uniwersalna
Rolka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do Pieczenia
Ręczniki Papierowe
Nóż
7
Uszczypnij 1 przekrój ciasta w okrąg, a następnie rozwałkuj na powierzchni z mąką za pomocą wałka do ciasta z mąką do okrągłej średnicy 4 cali.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasto
Rolka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wałek Do Ciasta
8
Przełożyć na blachę do pieczenia i powtórzyć z pozostałymi kawałkami ciasta, układając warstwy na posypanych mąką ręcznikach papierowych.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do Pieczenia
Ręczniki Papierowe
9
Pierogi nadziewane i plisowane
10
Drugą dużą blachę do pieczenia wyłożyć papierowymi ręcznikami i lekko posmarować mąką. Trzymaj 1 opakowanie w dłoni. Za pomocą opuszków palców zanurzonych w wodzie, delikatnie zamoczyć wokół krawędzi owijki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka Uniwersalna
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do Pieczenia
Ręczniki Papierowe
11
Umieść 1 czubatą łyżkę nadzienia na środku owijki, a następnie złóż owijkę na pół bez uszczelniania krawędzi, bańkę półksiężyca (otwartą bokiem) między kciukiem a palcami i delikatnie ubijając nadzienie drugą ręką, aby krawędź owijki nie była wypełniona.
12
Używając kciuka i palca wskazującego lewej ręki, zacznij ściskać krawędzie owijki razem, przesuwając 1 krawędź w małe plisy kciukiem prawej ręki. Kontynuuj plisowanie i szczypanie w całym półkolu, aż owijarka zostanie uszczelniona (niepleczona Strona automatycznie zakrzywi się). Ułożyć pierogi, zapieczętowane brzegami, na blasze do pieczenia i powtórzyć z pozostałymi opakowaniami i nadzieniem.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do Pieczenia
13
Do pierogów parowych
14
W dużym rondlu z ciasną pokrywką, doprowadzić 1 1/2 cala wody do wrzenia. Lekko olej metalowy parowiec (jeśli używasz bambusa, linia z liści kapusty, aby zapobiec przyklejeniu) i ustawić na patelni. Ułóż pierogi, uszczelnione krawędzie, na parze, przykryj i para, aż wypełnienie będzie twarde, a owijki będą lekko przezroczyste.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kapusta
Woda
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
Patelnia
15
Do smażenia pierogów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
16
W dużej pokrywce nonstick saut patelni na umiarkowanie wysokim ogniu, podgrzać 1 1/2 łyżki oleju roślinnego, aż gorące, ale nie palenie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Roślinny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
17
Dodać 13 do 14 pierogów, boki plisowane do góry i boki nie stykające się, i natychmiast wlać wystarczającą ilość zimnej wody, aby dojść do połowy boków pierogów (ostrożnie; olej może się rozpryskać). Przykryć i gotować, aż płyn odparuje i spody pierogów są chrupiące i złociste, około 10 minut. (Użyj szpatułki, aby poluzować i podnieść krawędzie, aby sprawdzić DNA; wymień pokrywę i kontynuuj gotowanie, jeśli to konieczne, sprawdzając po 1 do 2 minutach.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szpatułka
18
Przelać pierogi, chrupiące boki do góry, na talerz i ogrzać. Powtórz z pozostałymi 2 partiami pierogów.