Piernikowe Ciasteczka 101

Piernikowe Ciasteczka 101
Piernikowe ciasteczka 101 to Wegetariańskie przepis z 36 porcjami. Jedna porcja zawiera 164 kalorie, 1G białka, oraz 4G tłuszczu. Na 22 grosze za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 882 smakoszy i kucharzy. Mieszanka brązowego cukru, cukru cukierniczego, jajka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Jest idealny do Boże Narodzenie. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 17%, co jest raczej złe. Podobne przepisy to Maślanka 101, Mąka Tortowa 101, oraz Piernikowe Ciasteczka I Cytrusowe Ciasteczka Cukrowe.

Instrukcje

1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
Umieść regały w górnej i dolnej części piekarnika i rozgrzej do 350 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
3
Mąkę, sodę oczyszczoną, cynamon, imbir, ziele angielskie, goździki, sól i pieprz przesiać przez sito druciane do średniej miski. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
O Cukrze CukierniczymO Cukrze Cukierniczym
1/2 C Cukru Kryształu (turbinado Lub Organiczny Cukier Trzcinowy)1/2 C Cukru Kryształu (turbinado Lub Organiczny Cukier Trzcinowy)
Może Dietetyczna śmietanka SodowaMoże Dietetyczna śmietanka Sodowa
Oliwa Z Oliwek Z Pierwszego Tłoczenia, 2 Obroty Patelni I Trochę Do SkropieniaOliwa Z Oliwek Z Pierwszego Tłoczenia, 2 Obroty Patelni I Trochę Do Skropienia
Mieszanka Trójkolorowej Sałatki ColesławMieszanka Trójkolorowej Sałatki Colesław
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
4
W dużej misce, za pomocą ręcznego miksera elektrycznego z dużą prędkością, ubić masło i skracanie warzyw, aż dobrze połączone, o 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skracanie WarzywSkracanie Warzyw
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
5
Dodaj brązowy cukier i ubijaj, aż mieszanina będzie jasna w konsystencji i kolorze, około 2 minut. Ubić melasę i jajko. Używając drewnianej łyżki, stopniowo mieszaj w mieszaninie mąki, aby uzyskać sztywne ciasto. Ciasto podzielić na dwa grube dyski i zawinąć każdy dysk w folię. Przechowywać w lodówce do schłodzenia, około 3 godzin. (Ciasto można przygotować do 2 dni wcześniej.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Dietetyczna Soda KremowaDietetyczna Soda Kremowa
3/4 łyżeczki Melasy3/4 łyżeczki Melasy
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Takie Jak Sery Do TacosTakie Jak Sery Do Tacos
Uncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (okUncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (ok
6
Aby wdrożyć pliki cookie, pracuj z jednym dyskiem naraz, utrzymując drugi dysk w lodówce.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Szklanki JIF® Extra Crunchy Masło Orzechowe1 1/2 Szklanki JIF® Extra Crunchy Masło Orzechowe
Drażetki Z Białą PerłąDrażetki Z Białą Perłą
7
Wyjąć ciasto z lodówki i odstawić w temperaturze pokojowej, aż po prostu wystarczająco ciepłe, aby rozwałkować bez pękania, o 10 protokół. (Jeśli ciasto było schłodzone dłużej niż 3 godziny, może to potrwać jeszcze kilka minut.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
Drażetki Z Białą PerłąDrażetki Z Białą Perłą
8
Ułożyć ciasto na lekko posmarowanej mąką powierzchni roboczej i posypać wierzch ciasta mąką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
9
Rozwałkuj ciasto o grubości 1/8 cala, upewniając się, że ciasto nie przykleja się do powierzchni roboczej (dla pewności od czasu do czasu Uruchom długą szpatułkę lub nóż pod ciastem, a w razie potrzeby odkurz powierzchnię większą mąką). W przypadku bardziej miękkich ciasteczek rozwałkuj nieco grubsze. Korzystając z foremek do ciastek, Wytnij ciasteczka i przenieś do nieprzywierających arkuszy ciasteczek, umieszczając ciasteczka w odległości 1 cala od siebie. Delikatnie zagnieść skrawki razem i uformować na inny dysk. Owinąć i schłodzić przez 5 minut, a następnie ponownie rozwinąć, aby wyciąć więcej ciastek.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Szklanki JIF® Extra Crunchy Masło Orzechowe1 1/2 Szklanki JIF® Extra Crunchy Masło Orzechowe
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
Drażetki Z Białą PerłąDrażetki Z Białą Perłą
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki DekoracyjneCukierki Dekoracyjne
Pillsbury® Creamy Supreme® Lukier WaniliowyPillsbury® Creamy Supreme® Lukier Waniliowy
1 Litr (około 4 Szklanek) Gęstej śmietanki1 Litr (około 4 Szklanek) Gęstej śmietanki
2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
10
Piec, przełączanie pozycji ciasteczek z góry na dół iz powrotem do przodu w połowie pieczenia, aż krawędzie ciasteczek są ustawione i ostre, 10 do 12 protokół. Ostudzić na arkuszach przez 2 minuty, a następnie przenieść do stojaków na ciasto druciane, aby całkowicie ostygnąć. Udekoruj lukrem Królewskim. (Ciasteczka mogą być przygotowane do 1 tygodnia wcześniej, przechowywane w szczelnych pojemnikach w temperaturze pokojowej.)
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Szklanki JIF® Extra Crunchy Masło Orzechowe1 1/2 Szklanki JIF® Extra Crunchy Masło Orzechowe
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
11
Make ahead: lukier może być przygotowany do 2 dni wcześniej, przechowywany w hermetycznym pojemniku z wilgotnym ręcznikiem papierowym prasowanym bezpośrednio na powierzchni lukru i przechowywany w lodówce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Na 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie PlasterkiNa 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie Plasterki
12
Lukier ten twardnieje w błyszczące białe linie i jest używany do dekoracji orurowania na piernikach lub innych ciastkach. Tradycyjny lukier królewski wykorzystuje surowe białka jaj, ale wolę suszony proszek z białego jajka, dostępny w większości supermarketów, aby uniknąć obaw o niegotowane białka jaj.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Szklanki JIF® Extra Crunchy Masło Orzechowe1 1/2 Szklanki JIF® Extra Crunchy Masło Orzechowe
Opcjonalnie Bita Polewa I Pokrojone W Plasterki świeże TruskawkiOpcjonalnie Bita Polewa I Pokrojone W Plasterki świeże Truskawki
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku
13
Podczas korzystania z torba ciasta, Ćwicz swoje umiejętności dekorowania przed lodem ciasteczka. Wystarczy wykonać kilka próbnych przebiegów, aby poczuć lukier i torbę, układając lukier na folię aluminiową lub papier woskowy. Jeśli pracujesz szybko, możesz użyć metalowej szpatułki do zeskrobania oblodzenia testowego z powrotem do partii.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Szklanki JIF® Extra Crunchy Masło Orzechowe1 1/2 Szklanki JIF® Extra Crunchy Masło Orzechowe
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
Żelatyna Marki Jell-o O Smaku TruskawkowymŻelatyna Marki Jell-o O Smaku Truskawkowym
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego
300 Gramów (11 Uncji) Mlecznej Czekolady, Równomiernie Posiekanej300 Gramów (11 Uncji) Mlecznej Czekolady, Równomiernie Posiekanej
1 Opakowanie, Minimum 40 Sztuk, 8-calowe Szaszłyki Bambusowe1 Opakowanie, Minimum 40 Sztuk, 8-calowe Szaszłyki Bambusowe
1 Litr (około 4 Szklanek) Gęstej śmietanki1 Litr (około 4 Szklanek) Gęstej śmietanki
14
Suszone jajko-biały proszek jest również dostępny w sprzedaży wysyłkowej z
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku
15
Katalog piekarni, 1-800-827-683
16
Puder bezowy, który jest odwodnionym białkiem z dodatkiem cukru, również stanowi doskonały Królewski lukier; wystarczy postępować zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu. Jednak zwykłe niesłodzone suszone białka jaj są bardziej uniwersalne, ponieważ mogą być również stosowane w pikantnych potrawach. Proszek bezowy dostępny jest w sklepie Adventures in Cooking (1-800-305-111
Składniki, których będziesz potrzebować
Suszone Białka JajSuszone Białka Jaj
Opcjonalnie Bita Polewa I Pokrojone W Plasterki świeże TruskawkiOpcjonalnie Bita Polewa I Pokrojone W Plasterki świeże Truskawki
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
17
oraz
18
Katalog piekarza.
19
W średniej misce, za pomocą ręcznego miksera elektrycznego z małą prędkością, ubić cukier cukierniczy, proszek z białka jaj i wodę do połączenia. Zwiększ prędkość do wysokiej i pokonać, skrobanie w dół boki miski często, aż bardzo sztywne, błyszczące i wystarczająco grube, aby rury; 3 do 5 minut. (Lukier można przygotować do 2 dni wcześniej, przechowywać w szczelnym pojemniku z wilgotnym ręcznikiem papierowym prasowanym bezpośrednio na powierzchni lukru i przechowywać w lodówce.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Do 2 średnich Kiwi, Obranych I Pokrojonych W PlasterkiDo 2 średnich Kiwi, Obranych I Pokrojonych W Plasterki
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Na 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie PlasterkiNa 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie Plasterki
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
20
Do ozdabiania żyłek użyj Woreczka z ciastem wyposażonego w tubkę z małą końcówką do pisania o szerokości około 1/8 cala, taką jak Ateco No. 7; wyciskanie wisienki z mniejszych końcówek może być zbyt trudne. W razie potrzeby rozrzedzić lukier odrobiną ciepłej wody. Aby napełnić torebkę ciasta, dopasuj ją do tubki. Złóż górną część torby z powrotem, aby utworzyć mankiet i przytrzymaj go w jednej ręce. (Lub umieść torbę w wysokiej szklance i złóż górną część pleców, aby utworzyć mankiet.) Za pomocą gumowej szpatułki zgarnij lukier do torby. Rozłóż mankiet i przekręć górną część torby zamkniętą. Ściśnij lukier w dół, aby napełnić rurkę. Zawsze ćwicz najpierw na arkuszu papieru woskowego lub folii aluminiowej, aby sprawdzić przepływ i konsystencję oblodzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego
300 Gramów (11 Uncji) Mlecznej Czekolady, Równomiernie Posiekanej300 Gramów (11 Uncji) Mlecznej Czekolady, Równomiernie Posiekanej
1 Opakowanie, Minimum 40 Sztuk, 8-calowe Szaszłyki Bambusowe1 Opakowanie, Minimum 40 Sztuk, 8-calowe Szaszłyki Bambusowe
1 Litr (około 4 Szklanek) Gęstej śmietanki1 Litr (około 4 Szklanek) Gęstej śmietanki
21
Tradycyjny lukier królewski: Zastąp 3 duże białka na proszek i wodę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opcjonalnie Bita Polewa I Pokrojone W Plasterki świeże TruskawkiOpcjonalnie Bita Polewa I Pokrojone W Plasterki świeże Truskawki
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje36
Ocena Zdrowia0
Magazyn