Piernikowe Ciasteczka 101
Piernikowe ciasteczka 101 to Wegetariańskie przepis z 36 porcjami. Jedna porcja zawiera 164 kalorie, 1G białka, oraz 4G tłuszczu. Na 22 grosze za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 882 smakoszy i kucharzy. Mieszanka brązowego cukru, cukru cukierniczego, jajka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Jest idealny do Boże Narodzenie. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 17%, co jest raczej złe. Podobne przepisy to Maślanka 101, Mąka Tortowa 101, oraz Piernikowe Ciasteczka I Cytrusowe Ciasteczka Cukrowe.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Umieść regały w górnej i dolnej części piekarnika i rozgrzej do 350 stopni F.
Mąkę, sodę oczyszczoną, cynamon, imbir, ziele angielskie, goździki, sól i pieprz przesiać przez sito druciane do średniej miski. Odstawić.
W dużej misce, za pomocą ręcznego miksera elektrycznego z dużą prędkością, ubić masło i skracanie warzyw, aż dobrze połączone, o 1 minutę.
Dodaj brązowy cukier i ubijaj, aż mieszanina będzie jasna w konsystencji i kolorze, około 2 minut. Ubić melasę i jajko. Używając drewnianej łyżki, stopniowo mieszaj w mieszaninie mąki, aby uzyskać sztywne ciasto. Ciasto podzielić na dwa grube dyski i zawinąć każdy dysk w folię. Przechowywać w lodówce do schłodzenia, około 3 godzin. (Ciasto można przygotować do 2 dni wcześniej.)
Aby wdrożyć pliki cookie, pracuj z jednym dyskiem naraz, utrzymując drugi dysk w lodówce.
Wyjąć ciasto z lodówki i odstawić w temperaturze pokojowej, aż po prostu wystarczająco ciepłe, aby rozwałkować bez pękania, o 10 protokół. (Jeśli ciasto było schłodzone dłużej niż 3 godziny, może to potrwać jeszcze kilka minut.)
Ułożyć ciasto na lekko posmarowanej mąką powierzchni roboczej i posypać wierzch ciasta mąką.
Rozwałkuj ciasto o grubości 1/8 cala, upewniając się, że ciasto nie przykleja się do powierzchni roboczej (dla pewności od czasu do czasu Uruchom długą szpatułkę lub nóż pod ciastem, a w razie potrzeby odkurz powierzchnię większą mąką). W przypadku bardziej miękkich ciasteczek rozwałkuj nieco grubsze. Korzystając z foremek do ciastek, Wytnij ciasteczka i przenieś do nieprzywierających arkuszy ciasteczek, umieszczając ciasteczka w odległości 1 cala od siebie. Delikatnie zagnieść skrawki razem i uformować na inny dysk. Owinąć i schłodzić przez 5 minut, a następnie ponownie rozwinąć, aby wyciąć więcej ciastek.
Piec, przełączanie pozycji ciasteczek z góry na dół iz powrotem do przodu w połowie pieczenia, aż krawędzie ciasteczek są ustawione i ostre, 10 do 12 protokół. Ostudzić na arkuszach przez 2 minuty, a następnie przenieść do stojaków na ciasto druciane, aby całkowicie ostygnąć. Udekoruj lukrem Królewskim. (Ciasteczka mogą być przygotowane do 1 tygodnia wcześniej, przechowywane w szczelnych pojemnikach w temperaturze pokojowej.)
Make ahead: lukier może być przygotowany do 2 dni wcześniej, przechowywany w hermetycznym pojemniku z wilgotnym ręcznikiem papierowym prasowanym bezpośrednio na powierzchni lukru i przechowywany w lodówce.
Lukier ten twardnieje w błyszczące białe linie i jest używany do dekoracji orurowania na piernikach lub innych ciastkach. Tradycyjny lukier królewski wykorzystuje surowe białka jaj, ale wolę suszony proszek z białego jajka, dostępny w większości supermarketów, aby uniknąć obaw o niegotowane białka jaj.
Podczas korzystania z torba ciasta, Ćwicz swoje umiejętności dekorowania przed lodem ciasteczka. Wystarczy wykonać kilka próbnych przebiegów, aby poczuć lukier i torbę, układając lukier na folię aluminiową lub papier woskowy. Jeśli pracujesz szybko, możesz użyć metalowej szpatułki do zeskrobania oblodzenia testowego z powrotem do partii.
Suszone jajko-biały proszek jest również dostępny w sprzedaży wysyłkowej z
Katalog piekarni, 1-800-827-683
Puder bezowy, który jest odwodnionym białkiem z dodatkiem cukru, również stanowi doskonały Królewski lukier; wystarczy postępować zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu. Jednak zwykłe niesłodzone suszone białka jaj są bardziej uniwersalne, ponieważ mogą być również stosowane w pikantnych potrawach. Proszek bezowy dostępny jest w sklepie Adventures in Cooking (1-800-305-111
W średniej misce, za pomocą ręcznego miksera elektrycznego z małą prędkością, ubić cukier cukierniczy, proszek z białka jaj i wodę do połączenia. Zwiększ prędkość do wysokiej i pokonać, skrobanie w dół boki miski często, aż bardzo sztywne, błyszczące i wystarczająco grube, aby rury; 3 do 5 minut. (Lukier można przygotować do 2 dni wcześniej, przechowywać w szczelnym pojemniku z wilgotnym ręcznikiem papierowym prasowanym bezpośrednio na powierzchni lukru i przechowywać w lodówce.)
Do ozdabiania żyłek użyj Woreczka z ciastem wyposażonego w tubkę z małą końcówką do pisania o szerokości około 1/8 cala, taką jak Ateco No. 7; wyciskanie wisienki z mniejszych końcówek może być zbyt trudne. W razie potrzeby rozrzedzić lukier odrobiną ciepłej wody. Aby napełnić torebkę ciasta, dopasuj ją do tubki. Złóż górną część torby z powrotem, aby utworzyć mankiet i przytrzymaj go w jednej ręce. (Lub umieść torbę w wysokiej szklance i złóż górną część pleców, aby utworzyć mankiet.) Za pomocą gumowej szpatułki zgarnij lukier do torby. Rozłóż mankiet i przekręć górną część torby zamkniętą. Ściśnij lukier w dół, aby napełnić rurkę. Zawsze ćwicz najpierw na arkuszu papieru woskowego lub folii aluminiowej, aby sprawdzić przepływ i konsystencję oblodzenia.
Tradycyjny lukier królewski: Zastąp 3 duże białka na proszek i wodę.