Pieprzowa kaczka z masą waniliową, groszkiem i ragout z dzikich grzybów
Pieprzona kaczka z zacierem waniliowym, groszkiem i ragout z dzikich grzybów wymaga około 50 minut od początku do końca. Ten przepis służy 2. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 813 kalorii, 63g białka, oraz 39g tłuszczu na porcję. Na 9,03 zł za porcję, ten przepis okładki 52% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Kilka osób naprawdę lubiło to danie główne. 39 osób było zadowolonych, że spróbowało tego przepisu. Mieszanka kurczaka, Porto, crème fraîche i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Z łyżeczką wynik 98%, to danie jest znakomite. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Ragout Z Dzikich Grzybów, Ragout Z Dzikich Grzybów Na Kremowej Polencie, oraz Pieczone Ostrygi Z Ragoutem Z Dzikich Grzybów.
Instrukcje
Ziemniaki obrać i pokroić w kawałki.
Umieść je na patelni z zimną, osoloną wodą i zagotuj. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu przez 10 minut do miękkości, a następnie osuszyć w durszlaku. Podczas opróżniania, umieść patelnię z powrotem na małym ogniu z kremem i wanilią i podgrzej do zaparzenia.
Zdjąć wanilię i zdjąć patelnię z ognia. Wrzuć ziemniaki przez ricer z powrotem na patelnię.
Dodaj masło i przyprawy, a następnie ubić, aby utworzyć gładki zacieru. Odstawić.
Kaczkę przyprawiamy solą i wciskamy pieprz w skórkę.
Kaczkę, skórkę do dołu, układamy na zimnej patelni i układamy na małym, średnim ogniu. Gdy patelnia się nagrzewa, kaczka zacznie gotować, chcesz tylko delikatnego skwierczenia pochodzącego z patelni. Jeśli gotuje się zbyt szybko, należy lekko zmniejszyć temperaturę. Gotować przez 10 minut, od czasu do czasu potrząsając patelnią. Gdy skóra jest mahoń i chrupiące, Odwróć piersi nad i gotować na stronie ciała przez 5 minut więcej. To da ci kaczkę, która jest lekko różowa w środku.
Przenieść kaczkę na tacę lub talerz i pozostawić do spoczynku.
Z patelni kaczki wylej wszystko, ale 1 łyżeczkę tłuszczu, umieść patelnię z powrotem na ogniu i gotuj boczek przez 3 minuty, aż będzie chrupiący. Podgrzać, dodać grzyby i gotować jeszcze 2 min. Splash w porcie, dodać groszek i bulion, a następnie gotować na wolnym ogniu przez 2 min więcej.
Na patelnię wlać soki z wypoczętej kaczki i doprawić do smaku.