Pieczony Włoski Kurczak Cytrynowy
Pieczony włoski Kurczak z cytryną może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 329 kalorii, 26g białka, oraz 18g tłuszczu każdy. Na 1,63 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to raczej niedrogi przepis dla fanów kuchni śródziemnomorskiej. Mieszanka Panko bułka tarta, sól czosnkowa, sos sałatkowy mix, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Aby zużyć sok z cytryny można śledzić to danie główne z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym 268 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ogólnie ten przepis zarabia dobry spoonacular wynik 57%. Podobne przepisy to Kurczak Pieczony Po Włosku, Kurczak Pieczony Po Włosku, oraz Włoskie Pieczone Piersi Z Kurczaka.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F (190 stopni C). Spryskaj naczynie do pieczenia 9x13 cali sprayem do gotowania.
Wymieszać masło, sok z cytryny i połowę włoskiego dressingu wymieszać w płytkim naczyniu, aż do dobrze wymieszanego.
Wlać pozostałą włoską mieszankę dressing w innej płytkiej misce i dodać bułkę tartą, sól czosnkową i pieprz cytrynowy; wymieszać, aby połączyć.
Pokrojonego kurczaka zanurzyć w mieszaninie masła i wcisnąć do mieszaniny okruchów chleba. Delikatnie wrzuć między ręce, aby wszelkie okruchy chleba, które nie utknęły, mogły spaść. Ułóż kurczaka w przygotowanej blasze do pieczenia.
Pozostałą mieszaninę masła skropić panierowanym kurczakiem.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż kurczak nie będzie już różowy w środku i soki uruchomić czyste, 25 do 30 minut.