Pieczony kurczak z rozmarynem i cytryną
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj pieczonego kurczaka z rozmarynem i cytryną. Obserwujesz swoją figurę? Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis ma 780 kalorii, 64G białka, oraz 55 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4 i kosztuje $3.08 za porcję. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz pod ręką wodę, rozmaryn, cebulę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 43%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Kurczak pieczony z cytryną i rozmarynem, Kurczak pieczony z cytryną i rozmarynem, oraz Rosemary & lemon roast chicken dla podobnych receptur.
Instrukcje
Natrzeć jamę kurczaka suszonym rozmarynem, 1/4 łyżeczki soli i 1/8 łyżeczki pieprzu, a następnie nadziewać paskami skórki cytrynowej i ćwiartowaną cebulą. Przekręć skrzydła za plecami kurczaka i związać nogi razem.
Na patelni kładziemy kurczaka, pierś do góry. Kurczaka zalać olejem i posypać 1/4 łyżeczki soli, 1/8 łyżeczki pieprzu oraz 1 łyżką soku z cytryny.
Piecz kurczaka, dopóki nie zostanie po prostu zrobione, 50 do 60 minut.
Przenieść ptaka na talerz i pozostawić do odpoczynku w ciepłym miejscu na około 10 minut.
W międzyczasie wylej tłuszcz z patelni. Ustaw patelnię na umiarkowanym ogniu i dodaj wodę. Doprowadzić do wrzenia, skrobając dno patelni, aby usunąć brązowe kawałki. Gotować, aż zmniejszy się do około 1/4 szklanki, o 4 protokół.
Dodać zgromadzone soki z kurczaka wraz z pozostałym 1/4 łyżeczki soku z cytryny i szczyptę soli i pieprzu.
Podawać ptaka z sokami na patelni.
Propozycje Menu: prostota tego kurczaka oznacza, że prawie nieskończona lista akompaniamentów będzie z nim dobrze współpracować. Do najłatwiejszych należą warzywa, które można upiec na osobnej patelni obok kurczaka, takie jak ziemniaki, Kabaczek, szparagi lub koper włoski. Inne dobre wybory obejmują ryż, polenta lub puree ziemniaczane.
Rekomendacja wina: proste, łykalne czerwone wino najlepiej sparuje z tym aromatycznym daniem. Spróbuj Chianti z włoskiego regionu Toskanii.