Pieczony kurczak z porem, estragonem i farszem z koziego sera

Pieczony kurczak z porem, estragonem i farszem z koziego sera
Pieczony kurczak z porem, estragonem i farszem z koziego sera zajmuje ok. 2 godziny i 40 minut od początku do końca. Jedna porcja zawiera 279 kalorii, 10g białka, oraz 22g tłuszczu. Ten przepis służy 6. Na 1,14 zł za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 19 osób uznało ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Święto Dziękczynienia. Udaj się do sklepu i odbierz pory, oliwę z oliwek, miętę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 29%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Farsz z porów, pieczarek i boczku z estragonem, Kurczak z kozim serem i estragonem, oraz Kurczak faszerowany kozim serem i estragonem.

Instrukcje

1
Porów i cebulę posiekaj dość drobno: jeśli siekasz je w robocie kuchennym, użyj przycisku pulsacyjnego, aby nie zamieniły się w papkę. Roztopić 25 g masła na dużej patelni umieszczonej na małym ogniu i smażyć warzywa delikatnie przez około 10 minut, często mieszając, aż będą miękkie. Odstawić patelnię do ostygnięcia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)
2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)
Świeżo Posiekane Liście Estragonu Do DekoracjiŚwieżo Posiekane Liście Estragonu Do Dekoracji
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, OpcjonalniePomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
2
Zdjąć wszystkie liście ziół i włożyć je do robota kuchennego z pozostałym masłem, serem, bułką tartą i schłodzonymi warzywami. Doprawić, następnie pulsować, aż mieszanina stanie się szorstką, lepką, podobną do ciasta masą.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-2 Ostre Papryczki Chili, Pozbawione Pestek I Posiekane1-2 Ostre Papryczki Chili, Pozbawione Pestek I Posiekane
1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)
2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, OpcjonalniePomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
3
Rozgrzej piekarnik do 200C / Gaz 6 / wentylator 180C.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
4
Umieść kurczaka z dużą wnęką skierowaną w Twoją stronę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
5
Usunąć i wyrzucić tłuszcz pozostały wewnątrz otworu. Teraz delikatnie oddziel skórę nad obszarem piersi od ciała pod spodem: użyj końcówki małego noża, aby rozpocząć pracę, a następnie delikatnie rozluźnij palce między i wykonaj je do końca po obu stronach kości piersiowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Kotlety Z Polędwiczki Wieprzowej Z Kością (o Grubości 1-1/2 Cala I Wadze 8 Uncji Każdy)4 Kotlety Z Polędwiczki Wieprzowej Z Kością (o Grubości 1-1/2 Cala I Wadze 8 Uncji Każdy)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 żółty Owocowy Roll-up1 żółty Owocowy Roll-up
6
Nie rozrywając skóry, wciśnij dollops farszu, masując je w dół i na ciele. (Resztki farszu włóż do małej jamy szyi.) Pociągnąć skórę z powrotem na miejsce i uszczelnić farsz, zszywając 2-3 drewniane wykałaczki przez krawędzie otworu, jak igła w gobelinie. Farsz można zrobić do 24 godzin wcześniej, trzymając go w lodówce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przetworzony Ser Amerykański Pokrojony W PaskiPrzetworzony Ser Amerykański Pokrojony W Paski
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Guma Do żucia O Smaku Mięty ZielonejGuma Do żucia O Smaku Mięty Zielonej
7
Włożyć kurczaka do odpowiednio dobranej puszki do pieczenia, posmarować skórę olejem i doprawić. Piecz kurczaka, pierś do góry, przez 30 minut. Przekręć kurczaka na bok, fastrygując dowolnymi sokami i piecz przez kolejne 30 minut, a następnie piecz przez równy okres po drugiej stronie. Teraz przekręć pierś kurczaka ponownie do góry i kontynuuj pieczenie przez 10-30 minut lub do momentu, gdy sok będzie czysty, gdy szaszłyk zostanie wbity w najgrubszą część uda.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/4 Szklanki Zielonych, Nieprażonych Pestek Dyni, Np. Pestek Dyni1 1/4 Szklanki Zielonych, Nieprażonych Pestek Dyni, Np. Pestek Dyni
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Air Head Pokrojone W Cienkie PaskiCukierki Air Head Pokrojone W Cienkie Paski
8
Kurczaka pozostawić w puszce na 15-20 minut, luźno przykryte folią. Aby służyć, najpierw wyjąć wykałaczki, a następnie pokroić kurczaka, łyżki niektóre z miękkiego farszu na każdej porcji.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przetworzony Ser Amerykański Pokrojony W PaskiPrzetworzony Ser Amerykański Pokrojony W Paski
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Guma Do żucia O Smaku Mięty ZielonejGuma Do żucia O Smaku Mięty Zielonej
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 40 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia3
Magazyn